Ingezonden persbericht


OctoPlus publiceert business update: voortgang in technologiecontracten in eerste kwartaal

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) publiceert vandaag de business update voor het eerste kwartaal van 2011.

Versnelling in commercialisatie van technologie

Ons platform van technologieën voor langerwerkende medicijnen maakt de ontwikkeling mogelijk van verbeterde geneesmiddelen met minder bijwerkingen en meer patiëntvriendelijkheid.


* Evaluatiecontract met ESBATech in maart geconverteerd naar volledig ontwikkelingstraject; project zal een materiële bijdrage leveren aan onze jaaromzet in 2011
* Nieuw evaluatiecontract voor onze technologie met top-10 biofarmaceutisch bedrijf getekend in april.

Succesvolle Fase IIb klinische resultaten valideren superieur profiel Locteron

Locteron(TM) is het meest vergevorderde product op basis van onze PolyActive(TM) technologie. Locteron is een langerwerkende formulering van interferon alfa, door ons ontwikkeld en uitgelicenseerd aan onze partner Biolex. Succesvolle eindresultaten van het Fase IIb onderzoek met Locteron zijn gepresenteerd op het EASL congres in maart:


* De resultaten bevestigen Locterons verbeterde veiligheidsprofiel en laten een statistisch significante afname zien van griepachtige bijwerkingen bij patiënten die eens per twee weken met Locteron werden behandeld, vergeleken met patiënten die een wekelijkse PEG-Intron dosering kregen
* Daarnaast werden positieve resultaten gepubliceerd waaruit blijkt dat depressie minder voorkomt bij de Locteron-groep dan bij de patiënten die met PEG-Intron werden behandeld.

Financiële resultaten


* Ook in het eerste kwartaal was het economisch klimaat ongunstig maar onze kostenbasis blijft onder controle en het orderboek groeit met een hogere snelheid
* Orderboek in het eerste kwartaal hoger dan in het vierde kwartaal van 2010.

Vooruitzichten

Een groeiende acquisitiepijplijn en een hoger orderboek naast een blijvend lage kostenbasis zorgen voor goede vooruitzichten voor de rest van het jaar en ondersteunen onze ontwikkeling richting een duurzame positieve kasstroom op de middellange termijn.

Jan Egberts, CEO van OctoPlus: "De start van een volledig ontwikkelingstraject voor ESBATech is een belangrijke prestatie en bewijst de stijgende erkenning vanuit de industrie voor onze PolyActive technologie voor langerwerkende geneesmiddelen. In de eerste maanden van het jaar tekenden bestaande en nieuwe klanten voor nieuw werk en we tekenden een nieuw evaluatiecontract voor onze technologie. Daarnaast zijn de eindresultaten van het Fase IIb klinisch onderzoek met Locteron zeer positief. Wij kijken uit naar de start van de volgende ontwikkelingsfase van Locteron door Biolex."