Politie Zeeland


---

824-2011 Vlissingers aangehouden wegens koperdiefstal
Woensdagochtend om ongeveer 09.30 uur reden twee surveillerende agenten door de Bonedijkestraat.

In die straat zagen zij twee (ambtshalve) bekende mannen van hen lopen sjouwen met twee tassen. Omdat deze combinatie hen al enigszins verdacht voorkwam vroegen de agenten of zij in de tassen mochten kijken. De mannen gaven daar toestemming voor en de agenten troffen diverse koperen leidingen en ander koperspul aan in de tassen.

Hierop zijn de mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachten betreffen een 38-jarige Vlissinger en een 33-jarige Vlissinger.

De 38-jarige man verklaarde dat hij niets met de diefstal te maken had, hij had alleen helpen tillen. De 33-jarige man verklaart tot nu toe nog niets. Beide zijn ingesloten vanwege het feit dat zij allebei veelplegers zijn en de herkomst van het koper nog niet bekend is bij de politie.


825-2011 Aanrijding auto/motor, Vlissingen
Woensdagochtend heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een motor op de Weyevlietweg in Vlissingen.

Om ongeveer 08.00 uur reed een 30-jarige Goese bestuurster van een personenauto over de Weyevlietweg. Zij verklaarde dat zij wachtte voor overstekende fietsers en dat zij daarna een motorrijder al slippend aan zag komen rijden. De motorrijder zou hierop tegen haar auto aangereden zijn.

De 36-jarige motorrijder uit Vlissingen verklaarde dat de bestuurster van de auto juist voor hem de weg overstak en dat zij hem geen voorrang verleende.

Agenten van de Zeeuwse politie gaan nu uitzoeken aan de hand van de sporen op de weg hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Daarna beslissen derden wie er schuldig is aan het ongeluk.

De motorrijder is, in verband met mogelijk nekletsel, op een plank door ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto mankeert niets.

Beide voertuigen zijn door een takelbedrijf weggesleept, ze waren allebei ernstig beschadigd.





Politie Zeeland