Océ

Canon en Océ richten blik op nummer 1 positie in China

China en Azië groeimarkt voor professioneel digitaal printen

Venlo / Sjanghai, 19 mei 2011 - Canon China en Océ liggen op schema om de grootste speler te worden op de Chinese markt voor professioneel digitaal printen. Dit werd vandaag tijdens de persconferentie op de Canon Expo in Sjanghai bekend gemaakt. Met de gezamenlijke marktbewerking wordt de verkoop, distributie en service bedoeld in de digitale printingmarkt voor met name hoogvolume printers, breedformaat printers en printers voor de grafische markt.

Canon heeft sinds 2010 ongeveer 90% van de aandelen Océ in handen. Canon en Océ gaan de komende tijd sterker gebruik maken van de gezamenlijke technologie en distributie netwerken op de Chinese markt.

Ondanks aardbeving en tsunami sterke groei

Volgens Hideki Ozawa, president van de Canon Asia marketing groep en CEO van Canon China, groeit de Chinese markt in 2011 sterker dan eerder werd verwacht. "Onze strategie is er op gericht om samen met Océ de grootste aanbieder te worden in de Chinese en Aziatische professionele digitale printing markt." Canon China heeft in 2010 een omzetgroei van 40% gehaald en verwacht, ondanks de invloed van de aardbeving en tsunami in Japan, eveneens een sterke groei van de verkopen dit jaar.

"In de Chinese markt is Océ marktleider in het hoogvolume transactieprinten en de direct mail printingmarkt en heeft het leidende posities in de markt voor breedformaat printen en grafische toepassingen," aldus Anton Schaaf, bestuurslid van Océ N.V. "Ook in de komende tijd zal Océ zicht richten op klanten in deze markten. Wij verwachten een sterkere groei in de Chinese en Aziatische markten door de combinatie van Océ's expertise met de kracht van Canon's verkoop en marketing apparaat."

Potentieel voor omzetgroei

Océ verwacht dit jaar een omzetgroei van tenminste 10% in de Chinese markt. Op de wereldmarkt is de grafische sector nog voor 90% werkzaam in offset technologie terwijl 10% van de sector werkt op digitale technologie. In China werkt de grafische sector voor 95% in offset en is slechts 5% op digitale technologie overgestapt. De totale wereldwijde printing markt wordt geschat op USD 650 miljard; de markt in de Verenigde Staten op USD 180 miljard. De Japanse printing markt wordt geschat op USD 95 miljard en de Chinese printing markt op USD 70 miljard.* Jaarlijks groeit de Chinese printing markt met minimaal 10% terwijl de totale Japanse en Amerikaanse printing markt licht daalt. Het digitale deel op beide markten groeit gestaag.
* Bron: PIRA studies

Voor meer informatie neem contact op met:
Océ
Nick Gale
Manager Media Relations
Tel +31 77 359 5628
Email nick.gale@oce.com

Canon China
Lu Jie
Assistant Director Corporate Communications
Tel. +86 8513 9199
E-mail Jie_Lu@canon.com.cn

---

Over Océ

Océ is een van `s werelds grootste leveranciers op het gebied van document management en printen voor professionals. Het brede aanbod van Océ omvat snelle digitale productieprinters en grootformaat printsystemen voor zowel technische documentatie als display graphics in kleur, naast kantoorsystemen voor printen en kopiëren. Bovendien is Océ een toonaangevende speler op het gebied van outsourcing van document management. Wereldwijd zijn veel van de Fortune 500-bedrijven en grootste commerciële drukkers klant van Océ. Het bedrijf werd opgericht in 1877. Het hoofdkantoor bevindt zich in Venlo. Océ is actief in meer dan 100 landen en heeft wereldwijd ruim 20.000 mensen in dienst. De totale omzet in boekjaar 2010 bedroeg circa EUR2,7 miljard. Océ is genoteerd aan Euronext in Amsterdam. Meer informatie over Océ kunt u vinden op www.oce.com.

Océ en Canon: Samen sterker

In 2010 sloot Océ zich aan bij de Canon groep met de hoofdvestiging in Tokio, Japan, waardoor 's werelds grootste leverancier in de printsector ontstond. Canon ontwikkelt, produceert en verkoopt een groeiend aanbod aan kopieermachines, printers, camera's, optische en andere producten die tegemoet komen aan de vele verschillende behoeften van de klant. Bij de Canon groep werken wereldwijd ruim 197.000 mensen. De totale omzet in 2010 bedroeg ruim $45 miljard. Meer informatie kunt u vinden op www.canon.com.

Over Canon Inc.

Canon Inc. is een vooraanstaande onderneming op het gebied van beeldverwerking en informatiesystemen voor professionals en consumenten. Canon's uitgebreide productassortiment omvat kopieermachines, inkjet en laser printers, camera's, video apparatuur, medische apparatuur en systemen voor halfgeleider fabricage. Sinds de oprichting in 1937 heeft Canon succesvol gediversifieerd teneinde een wereldwijde industriële leider te worden op het gebied van beeldverwerking en informatiesystemen voor professionals en consumenten. Binnen de Canon groep zijn ruim 197.000 medewerkers werkzaam. Canon heeft productie en marketing dochters in Japan, Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië; en een wereldwijd Research & Development netwerk met vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Canon's geconsolideerde netto omzet voor het boekjaar 2010 bedroeg ruim $45 miljard. Meer informatie over Canon kunt u vinden op www.canon.com.

//