Politie Drenthe

Donderdag 19 mei 2011

Provincie Drenthe, 19-05-2011

Verkeerstoezicht N 34, N33 en A 28

DRENTHE - Woensdagmorgen controleerde de politie het verkeersgedrag op de N34, N33 en A28. Daarbij zijn 150 overtreders bekeurd. 138 daarvan overschreden de maximumsnelheid. 58 op de N33 (4243 gecontroleerd) en 80 op de N34 (1500 gecontroleerd).

De overige overtredingen betroffen het overschrijden van een doorgetrokken streep (2x), het niet dragen van de autogordel (5x), bumperkleven (2x), trekhaak voor de kentekenplaat waardoor deze niet goed zichtbaar was (2x) en een automobilist die herhaaldelijk geen richting aangaf bij het wisselen van de rijstrook.

Auto gestolen

ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een autobedrijf aan de A.H.G. Fokkerstraat in Assen een zilvergrijze VW Polo met lichtmetalen velgen gestolen. De auto stond afgesloten geparkeerd naast het bedrijf.

Vandalisme

HOOGEVEEN De politie stelt een onderzoek in naar het in de nacht van woensdag op donderdag, waarschijnlijk met vuurwerk, vernielen van enkele ruitjes en brievenbussen in een portiek aan de Van Echtenstraat in Hoogeveen. Tegen 01.00 uur hoorden omwonenden een harde knal. Onbekenden bleken in de portiek van een appartementengebouw een brievenbus te hebben opgeblazen. Door de klap werd een aantal brievenbussen en ruitjes vernield. Getuigen zagen twee personen weglopen.

Inbraak

DE PUNT Tussen maandagmiddag en woensdagmorgen is ingebroken in een cafetaria aan de Groningerstraat in De Punt. Men kwam binnen door een deur te forceren. In het pand werden twee speelautomaten opengebroken en het geld uit deze automaten werd meegenomen.

Gebroken neus

RODEN Een 13-jarige meisje uit Roden deed woensdag aangifte van mishandeling. Het meisje kreeg op haar school aan de Burchtlaan in Roden ruzie met een andere leerling. Daarbij kreeg zij een vuistslag in haar gezicht waardoor haar neus brak. Het meisje is in het Martini ziekenhuis in Groningen behandeld. De politie stelt een onderzoek in naar de dader van deze mishandeling.

Rijbewijs ingevorderd

EMMEN De politie vorderde woensdagmiddag het bromfietsrijbewijs in van een 16-jarige jongen uit Nieuw Weerdinge. De jongen reed op zijn bromfiets met een snelheid van 76 km per uur over de Weerdingerstraat in Emmen. Daardoor overschreed hij met 31 km de ter plaats geldende maximum snelheid van 45 km per uur. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Insluiping

HOOGEVEEN Drie onbekende vrouwen hebben woensdagmiddag geld gestolen uit een bedrijf aan de Stephensonstraat in Hoogeveen. De vrouwen gingen in een onbewaakt ogenblik het gebouw binnen en zagen kans geld te stelen uit een bureaulade. Werknemers zagen nog net drie vrouwen uit het gebouw lopen en wegrijden in een oud type donker gekleurde Nissan. Eén van de vrouwen had strak achterovergekamd haar in een staart. De vrouwen hadden een getinte huidskleur.

Beelden inbrekers op youtube

ASSEN Bij een inbraak in de nacht van 7 op 8 april in een C1000 filiaal aan de Nobellaan in Assen zijn door een beveiligingscamera beelden gemaakt van de inbrekers. Omdat het politieonderzoek tot nu toe niet heeft geleid tot aanhouding van deze daders heeft de politie deze beelden nu op youtube gezet. De politie hoopt dat er mensen zijn die deze verdachten herkennen. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000. Klik hier voor de beelden op youtube