Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 19-05-2011

Inbreker met rood/blauw geruite blouse

VIANEN Een inbreker werd op donderdagochtend 19 mei op heterdaad betrapt, maar wist te ontkomen.

Rond 06.05 uur werd een 80-jarige bewoonster van een woning aan het Batensteinplantsoen wakker van gestommel in haar woning. Zij riep Wie is daar? en stapte uit bed. Vervolgens zag zij nog net iemand de woning aan de voorkant uitrennen. Zij kon alleen zien dat de inbreker een rood/blauw geruite blouse aan had. Uit haar woning bleek haar tas met portemonnee te zijn gestolen. Zij heeft haar bankpas direct laten blokkeren.

Aan getuigen die de verdachte met de rood/blauw geruite blouse rond 06.00 uur op of in de omgeving van het Batensteinplantsoen hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Man mishandeld

VIANEN Een man werd aan het begin van de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 mei mishandeld.

Rond 00.25 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Prins Bernhardstraat in elkaar was geslagen door een lichtgetinte man met een zwarte jas en een zwarte pet. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Daar bleek dat een 48-jarige man uit de gemeente Nijkerk in elkaar was geslagen, waarbij hij verwondingen aan zijn hoofd en handen had opgelopen. Hij werd ter plaatse onderzocht door ambulancebroeders en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De man bevond zich daar samen met zijn vriendin. Zij verklaarden een zakelijk geschil met iemand te hebben, maar wilden daar niet veel over kwijt. Hij was niet door één, maar door meerdere mannen mishandeld. Het slachtoffer deed geen aangifte van mishandeling. De agenten troffen geen verdachten in de omgeving aan.