Ingezonden persbericht



---



Burgemeester verricht opening Swarte Swaen

Wooncomplex De Swarte Swaen in Woubrugge met acht huurappartementen is af. Nieuwe bewoonster mevrouw Jannie Walraven (84) opende het gebouw op donderdag 19 mei feestelijk met de onthulling van een kunstwerk aan de gevel. Dat deed zij samen met burgemeester Van der Velde en onder het oog van de nieuwe bewoners en belangstellenden.

De bouw van dit complex voor 55-plussers op de hoek van de Gerbrand Swartlaan en de Bateweg begon in mei 2010. Het kunstwerk aan de gevel werd gemaakt door kunst- en siersmid Hennie van der Paauw.

Duurzaam
De Swarte Swaen is op een duurzame manier gebouwd en wordt verwarmd met aardwarmte. Dit betekent dat de woningen geen aardgasaansluiting hebben, maar met aardbronnen worden verwarmd en gekoeld. Dit betekent een fors lagere energierekening voor de bewoners en minder belasting voor het milieu.

Belangstelling
Voor de sociale huurwoningen bestond veel belangstelling van zittende huurders. Daardoor zijn er weer veel eengezinswoningen vrijgekomen voor startende huurders. In de Swarte Swaen was een zogenaamde Kangoeroewoning gemaakt. Helaas is het niet gelukt deze woning te verhuren. Ook een uitgebreide campagne in alle regionale kranten leverde geen één serieuze reactie op. De woningen zijn daarom gescheiden en aan twee afzonderlijke huurders verhuurd. Het appartementencomplex in jaren dertig stijl past goed in het dorp. De kleur van de stenen van het gebouw werd bepaald door de omwonenden.

----------einde persbericht---------------------------

Noot voor de redactie (