Ingezonden persbericht


PinkRoccade Local Government kiest OpenTunnel van JNet voor elektronisch berichtenverkeer

Eindhoven, Zaandam, 19 mei 2011 ­ IT-dienstverlener PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), kiest de OpenTunnel-oplossing van JNet als basis voor gemeentelijk berichtenverkeer via Digikoppeling. Door de samenwerking tussen de twee bedrijven beschikken gemeenten over een totaaloplossing voor optimaal berichtenverkeer met andere overheidsorganisaties.

De overheid zet steeds sterker in op elektronische dienstverlening via voorzieningen als Overheid.nl en OmgevingsLoket Online (OLO). Burgers en bedrijven kunnen hier terecht voor informatie en aanvragen van vergunningen. Zo is het OLO een landelijk webportaal voor het aanvragen van bijvoorbeeld een bouw- of kapvergunning. Voor het verwerken van deze aanvragen is een betrouwbare en snelle communicatie met gemeentelijke systemen een eerste vereiste. Dit gebeurt op basis van Digikoppeling, de communicatiestandaard van de overheid voor elektronisch berichtenverkeer. De OpenTunnel-oplossing van JNet ondersteunt deze standaard.

Gemeenten profiteren van deze samenwerking doordat zij niet langer extra handelingen hoeven te verrichten, zoals zich aanmelden bij het OLO om na te gaan of er nog aanvragen zijn ingediend. Elke aanvraag komt direct bij de juiste afdeling of persoon binnen. Zij kunnen deze vervolgens in hun eigen applicaties verwerken. Dit vergroot de efficiëntie bij gemeenten, verkleint de foutkans en versnelt de afhandeling. Het OLO is de eerste dienst die PinkRoccade Local Government met OpenTunnel ontsluit.

Door aanvragen vanuit het OLO op deze manier te verwerken, is het voor alle betrokkenen - zowel burgers als ambtenaren - mogelijk om de voortgang te volgen. Ambtenaren en aanvragers hebben ook via het Klant Contact Centrum (KCC) van een gemeente op elk moment toegang tot actuele statusinformatie van een aanvraag.

"JNet biedt met OpenTunnel een zeer flexibele en betrouwbare oplossing die gemeenten in staat stelt hun elektronische communicatie te optimaliseren. Door deze gateway te combineren met onze CiVision Gemeentelijke Servicebus, bieden we een totaaloplossing die gemeenten in staat stelt om de efficiëntie verder te vergroten en tegelijkertijd de dienstverlening aan burgers uit te breiden", zegt Michiel Uijting, Business Manager bij PinkRoccade Local Government. "Daarnaast gaan ook de landelijke basisregistraties aansluiten op Digikoppeling, zodat hiermee al de basis is gelegd voor verdere uitnutting van deze oplossing. Denk aan het handelsregister van de Kamers van Koophandel en de GBA."

Over JNet
JNet Consultancty is gevestigd in Zaandam en Minsk. JNet is sinds 1998 een Java-systeemintegrator en productleverancier van OpenTunnel, de meest complete Digikoppeling-oplossing in de markt. Op basis van open source realiseert JNet geavanceerde (keten)integratie en beveiligingsoplossingen voor de publieke en private sector.

Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt zijn uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfssoftwareproducent en diensten. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van zijn unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt. PinkRoccade Local Government is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS is met ruim 1.800 medewerkers en dertien vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland.

Voor meer informatie: