NHM organiseert lancering game L.A. Noire

Persbericht van Nationaal Historisch Museum

Amsterdam, 16 mei 2011

Game als vertellend medium wint terrein
NHM organiseert lancering game L.A. Noire

Op 19 mei 2011 organiseert het Nationaal Historisch Museum in samenwerking met Rockstar Games en Mediamatic een speciale introductie van de nieuwe game L.A. Noire in de Zuiderkerk. De dag erna is de officiële Europese lancering. Om 00:00 uur zijn de eerste tweehonderd exemplaren te koop in de Zuiderkerk.

Geschiedenis beleven op hedendaagse wijze
L.A. Noire is een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van games als vertellend medium. Het Nationaal Historisch Museum ziet games als een manier om geschiedenis te presenteren en een breed publiek te bereiken. L.A. Noire zet een nieuwe standaard neer, die een zeer realistische beleving van geschiedenis mogelijk maakt.

Over L.A. Noire
L.A. Noire speelt zich af in L.A. in de jaren 40, ook wel de 'golden ages' van de misdaad genoemd, waarin alcohol, jazz en corruptie hoogtij vierden. In deze nieuwe misdaadgame wordt 'old-school' detective werk - ondervragingen, zoeken naar aanwijzingen en bewijsmateriaal - afgewisseld met actie. L.A. Noire biedt een nieuwe vorm van storytelling die deels film, deels gaming is. Het is een nieuwe vorm van verhalende expressie, interactiviteit en diepgang.

MotionScan
Wat L.A. Noire uniek maakt is het gebruik van een nieuwe techniek: MotionScan. Hierbij worden de gezichtsuitdrukkingen en emoties van levende acteurs vastgelegd met 32 high-definition camera's. Deze zeer gedetailleerde weergave van uitdrukkingen is essentieel voor het oplossen van de verschillende zaken. Wat betekent die grijns? Vertelt hij de waarheid? MotionScan is onder andere ook gebruikt voor de creatie van de film Avatar.

Europese lancering
Aan de vooravond van de Europese lancering, op 19 mei 2011 van 22.00 tot 01.00 uur, is er een speciale introductie van de game in de Zuiderkerk in Amsterdam. De schrijver Dirk van Weelden en zijn zoon Ruben hebben de game getest en geven een review. Willem Velthoven (directeur Mediamatic) en Erik Schilp (directeur Nationaal Historisch Museum) lichten toe welk belang computerspellen hebben voor onze geschiedenisbeleving. Rockstar Games zal het spel demonstreren.

Om precies 00.00 uur is er de kans om het spel te kopen en natuurlijk om het alvast uit te proberen. De entree is gratis. Voor meer informatie www.innl.nl/ 13367

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://WWW.INNL.NL/13367
Bijlage:
* 1605 persbericht la noire-defpdf




Razende Robot Reporter