Een veilige sleutel voor het hele Internet


Unieke Nederlandse oplossing biedt optimale beveiliging met de Visa Store

DEN HAAG, 20110519 -- In toenemende mate maken mensen zich zorgen over hun veiligheid op het Internet, vooral als hun gegevens centraal worden opgeslagen en daarmee kwetsbaar worden voor diefstal. Dit is reden voor het Nederlandse bedrijf Digidentity om een unieke oplossing te introduceren die het mogelijk maakt om met één sleutel veilig toegang te krijgen tot verschillende websites op het Internet.

De dienst met als naam Visa Store is vanaf vandaag beschikbaar op www.visastore.nl. Hier wordt een groeiend aantal toegangsbewijzen voor verschillende sites gekoppeld aan één digitale sleutel: de Digidentity. Met het hoogste niveau Digidentity kan onder andere een elektronische handtekening worden aangebracht die dezelfde juridische waarde heeft als een handgeschreven handtekening. Digidentity heeft hiervoor met succes een certificeringsaudit doorlopen, uitgevoerd door BSI Group The Netherlands BV. De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) oefent toezicht uit op Digidentity als certificaatdienstverlener.

Het is vanaf nu mogelijk om je 100% veilig op het Internet te begeven zonder een enorme sleutelbos aan wachtwoorden en gebruikersnamen. Digidentity biedt een unieke oplossing die niet alleen betrouwbaar maar ook laagdrempelig in gebruik is. Het Nederlandse bedrijf lanceert de Visa Store op www.visastore.nl. Hier zijn digitale visa te vinden die bij diverse webdiensten gebruikt kunnen worden om snel en veilig toegang te krijgen, voor het doen van bijvoorbeeld een aankoop. In plaats van een smartcard of calculator maak je gebruik van een eigen mobiele telefoon en de bestaande browser thuis of op het werk. Je bent hierbij niet meer gebonden aan één PC of werkplek. De oplossing is daarnaast ook bijzonder veilig: de gegevens worden versleuteld en in een persoonlijke - alleen door jezelf te openen - digitale kluis geplaatst. Je gegevens staan dus niet samen met al die anderen in één grote database, de reden waarom recent miljoenen wachtwoorden en credit card gegevens gestolen konden worden.

Digidentity garandeert een optimale bescherming van de digitale identiteit. Zo ontwikkelt het bedrijf in opdracht van de overheid het nieuwe DigiD voor Burgers en is daarnaast deelnemer aan het programma eHerkenning, het nieuwe DigiD voor Bedrijven. Als eerste biedt Digidentity het hoogste betrouwbaarheidsniveau voor authenticatie-diensten aan zonder gebruik te maken van tokens of smartcards. Digidentity is kortgeleden gecertificeerd door de BSI Group The Netherlands BV.

Digidentity
Digidentity biedt als Digital Identity Service Provider optimale bescherming en gemak aan overheid, bedrijfsleven en burgers. De services bestaan uit: Identity Providing, Identity Management, Authentication Service, Authorisation Service en eSigning Service.