Ingezonden persbericht


()

Winnaars alle grote comedyfestivals op Bal11
Het grootste Studentengala van Nederland gaat een samenwerking aan met de meest toonaangevende cabaretfestivals en bekendste studentencabaret festivals van Nederland.

()

Dara Faizi

Na eerder al een groot deel van de muziekprogrammering bekend te hebben gemaakt, onthult Brand New Live, organisator van Bal11, nu de comedy-invulling van het programma. Op Bal11 spelen de winnaars van de grootste cabaretfestivals van Nederland ¨¦n van de bekendste en meest toonaangevende studentencabaret festivals. De winnaars van het VARA Leids Cabaret Festival, Cameretten, het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Amsterdams Studenten Cabaret Festival zullen optreden tijdens het gala dat op 19 mei plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. De winnaars Gijs van Rhijn, Dian Liesker, Tim Fransen en Dara Faizi zullen afwisselend in het Comedy Theater van Bal11 staan.

Gijs van Rhijn - winnaar VARA Leids Cabaret Festival Het VARA Leids Cabaret Festival geldt als een van de belangrijkste podia voor aanstormend en jong cabarettalent. Eerdere winnaars die het festival voortbracht zijn o.a. Lebbis & Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman en Sanne Wallis de Vries. Gijs van Rhijn was de winnaar van de 33e editie van het VARA Leids Cabaret Festival. De jury noemde Gijs 'een goede verhalenverteller die uitnodigt om te luisteren naar de verhalen uit zijn kleine wereld'.

Dian Liesker - Cabaretfestival Cameretten
Cameretten is met geboortejaar 1966 het oudste festival van Nederland en tevens ¨¦¨¦n van de grootste. Ook Cameretten kan gevestigde namen tot haar winnaars rekenen. Zo gingen Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts en Ronald Goedemondt er met de juryprijs vandoor. Van de winnaar van de persoonlijkheidsprijs van 2010, Dian Liesker, mogen we dus nog veel verwachten.

Tim Fransen - Amsterdams Studenten Cabaret Festival Wat ooit begon als een kleinschalige comedy-avond is inmiddels uitgegroeid tot ¨¦¨¦n van de snelst groeiende studentencabaret festivals in het land. Tim Fransen won niet alleen de juryprijs, maar ook de publieksprijs bij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival vorig jaar. Jochem Meijer kan hij nu tot ¨¦¨¦n van zijn voorgangers rekenen. Tim zelf speelde inmiddels al twee keer op Lowlands en is betrokken geweest bij het bedenken van de improvisatiespelletjes van de Lama¡¯s.

Dara Faizi - Groninger Studenten Cabaret Festival
In 1987 werd het allereerste Groninger Studenten Cabaret Festival gehouden, waarna het is uitgegroeid tot ¨¦¨¦n van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland. Eerder wonnen hier o.a. Theo Maassen, Ernst van der Pasch en Jochem Meyer. In hun voetsporen trad Dara Faizi , hij won met grote overmacht zowel de jury,- als publieksprijs op het Groningse festival. En niet zonder resultaat: in september 2011 start Dara met de try-outs van zijn eerste soloprogramma.

Carolien Borgers
Naast de winnaars van de diverse festivals, zal ook Carolien Borgers optreden bij Bal11. Met haar eerste cabaretprogramma Snars speelde ze maar liefst 120 voorstellingen. Na een succesvolle reprise begon ze begin 2010 met de try outs van haar tweede avondvullende voorstelling Makkelijk Praten. Op 12 en 13 oktober is deze voorstelling in premi¨¨re gegaan en Carolien tourt nu door het hele land.

Bal11: Het Grootste Studentengala van Nederland
Naast comedy is muziek ¨¦¨¦n van de belangrijkste onderdelen van Bal11. Ondermeer Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Krystl en de spectaculaire live band Memphis Maniacs zullen te zien zijn op Bal11. Naast pop zal er ook volop aandacht zijn voor dance, met o.a. Erick E en DVDJs Off The Wall. De dancezaal zal een groot deel van de avond gehost worden door 'BNN & GirlsLoveDJ's present SEEN¡¯. Tevens zullen de StudentenAwards 2011 van Studenten.net worden uitgereikt. Het evenement zal naar verwachting 10.000 studenten naar Rotterdam trekken. Het gala biedt toegang aan alle studenten van Nederland; voor verenigingsleden en niet©\ verenigingsleden en voor eerste jaars t/m afstudeerders. Binnenkort maakt Bal11 bekend wie de eerste editie van dit grootste studentengala van Nederland zal presenteren.

BAL11 ¨C Het Grootste Studentengala van Nederland
Donderdag 19 mei 2011 - Ahoy Rotterdam
Met o.a. Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Krystl en ErickE. Tijd: 22.00-04.00 uur
Entree: 35 EUR excl.servicekosten
Kaartverkoop is nu gestart via: www.ticketservice.nl en 0900-300 1250 (45 cpm)| http://www.bal11.nl

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht