Ingezonden persbericht


PHOTOSTORIES | VAN SLIDESHOW TOT WEBDOCUMENTAIRE 19_20_21.MEI.2011 | ROTTERDAM

OPENING DONDERDAG 19.MEI.2011_20 UUR

Het Nederlands Fotomuseum organiseert op 19, 20 en 21 mei 2011 een symposium over het gebruik van multimedia door fotografen. Het programma bestaat uit een breed aanbod van projectpresentaties, lezingen, discussies, workshops en meetings.

Met PhotoStories kan de Nederlandse fotograaf nader kennis maken met verschillende perspectieven op het gebied van nieuwe media. In de programma-onderdelen wordt dieper ingegaan op thema's als: 'Nieuwe manieren van verhalen vertellen', 'Fotojournalistiek in een digitale wereld', 'Wat is nou eigenlijk een webdocumentaire?' en 'Gebruik van audio- en beeldmateriaal in een online verhaal'.

Internationale namen als Adrian Kelterborn van Magnum in Motion / Magnum Photo, Alexandre Brachet van het Franse Upian.com en Paul Moakley van TIME Magazine, verlenen hun medewerking.

CALL FOR ENTRY

Naast het doorlopend programma is er de speciale workshop 'Multimedia Storytelling for Photographers' voor een select gezelschap van tien deelnemers. De workshop wordt gegeven door Bombay Flying Club uit Denemarken.

Fotografen die hieraan mee willen doen kunnen t/m 19 april 2011 een multimedia plan inzenden via het formulier op www.photo-stories.org