Brill Academic Publishers

KONINKLIJKE BRILL NV

OPROEPING VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Datum : donderdag 19 mei 2011
Tijdstip : 14.30 uur
Plaats : Plantijnstraat 2 te Leiden

De agenda omvat onder meer de bespreking van het jaarverslag 2010 en de vaststelling van de jaarrekening 2010. De volledige agenda met toelichting, het jaarverslag 2010 en overige relevante documenten zijn op 6 april 2011 gepubliceerd op de website brill.nl en zijn voor vergadergerechtigden op te vragen bij de vennootschap, Plantijnstraat 2, 2321 JC Leiden, tel. 071 535 3500 of via ir@brill.nl, alsmede bij de ING Bank N.V. Van Heenvlietlaan 220, 1083 CN Amsterdam.

Voorgesteld wordt een dividend van ¤ 0,90 per (certificaat van) aandeel van nominaal ¤ 0,60, uit te keren in contanten.

Registratiedatum
De datum waarop men aandeelhouder of certificaathouder dient te zijn teneinde vergader- en stemrechten te kunnen uitoefenen ("Registratiedatum") is door de directie vastgesteld op 21 april 2011.

Vereisten voor aanmelding
Houders van aandelen op naam die de vergadering wensen bij te wonen dienen de directie van de vennootschap uiterlijk 13 mei 2011 schriftelijk hiervan in kennis te stellen. Houders van certificaten van aandelen die de vergadering wensen bij te wonen dienen zich uiterlijk tot 13 mei 2011 (in overleg met ING), via de instelling in wier administratie men voor de certificaten is geregistreerd schriftelijk aan te melden bij ING Bank N.V. Van Heenvlietlaan 220 te Amsterdam of via iss.pas.hbk@ing.nl. Hiertoe dient de instelling in wier administratie men voor de certificaten is geregistreerd aan ING Bank N.V. een verklaring over te leggen dat de desbetreffende certificaten op de Registratiedatum ten name van de houder daarvan werden gehouden en ter registratie worden aangemeld. Daarna zal een registratiebewijs worden toegezonden, dat dient als toegangsbewijs voor de vergadering.

Stemvolmacht certificaathouders
Stichting Administratiekantoor Koninklijke Brill is voornemens aan certificaathouders (en aan gemachtigden van certificaathouders) die hun certificaten tijdig gedeponeerd hebben en de presentielijst voor de vergadering getekend hebben, volmacht te verlenen om te stemmen voor evenveel aandelen als zij op de Registratiedatum certificaten bezitten. De certificaathouders behoeven daarvoor geen aanvraag te doen.

Schriftelijke volmacht
Certificaathouders en aandeelhouders die de vergadering niet zullen bijwonen, doch zich wensen te doen vertegenwoordigen, dienen daartoe schriftelijk volmacht te verlenen. Gevolmachtigden hebben slechts toegang tot de vergadering tegen overlegging van de deugdelijk getekende volmacht tezamen met het depotbewijs. Certificaathouders die de vergadering niet zullen bijwonen en niet krachtens volmacht ter vergadering vertegenwoordigd zullen zijn, kunnen aan Stichting Administratiekantoor Koninklijke Brill steminstructie verlenen om te stemmen. Deze steminstructie moet uiterlijk drie dagen voor de dag van de vergadering ontvangen zijn op het adres van voornoemde stichting, Plantijnstraat 2, 2321 JC Leiden.

Leiden, 6 april 2011
De directie
www.brill.nl