Gemeente Berkelland




Persbericht
11 mei 2011

Evaluatieoverleg omgevingsvergunning Berkelland

De gemeente Berkelland organiseert samen met Bouwend Nederland en VNO NCW een evaluatieoverleg over de omgevingsvergunning (WABO) op donderdag 19 mei. Dit overleg is bedoeld voor professionele aanvragers en gaat over de ervaringen tot op heden met de WABO en het vergunningsvrij bouwen. Het overleg vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het NVOB-opleidingsgebouw aan de Bosberg 21 in Borculo. De vraag die de gemeente, Bouwend Nederland en VNO-NCW zichzelf stellen is: zijn we op de goede weg?

Werkt de Omgevingsvergunning?
Sinds 1 oktober 2010 is de omgevingsvergunning van kracht. De omgevingsvergunning is één geïntegreerde vergunning voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Het gaat om één vergunningsaanvraag, die bij één gemeentelijk loket bij voorkeur digitaal wordt ingediend. Daarnaast zijn de regels voor vergunningvrij bouwen flink verruimd. Het doel van de regeling is: vermindering van de administratieve lasten, betere dienstverlening door de gemeente, kortere procedures en geen tegenstrijdige voorschriften.

Uitnodiging voor bedrijven
Het evaluatieoverleg is bestemd voor alle bedrijven, die direct of indirect te maken hebben met het aanvragen van omgevingsvergunningen bij de gemeente Berkelland. Er is veel tijd ingeruimd in het programma om praktische punten vanuit de aanvragers en gemeente te bespreken.

Initiatief WABO Stuurgroep
De bijeenkomst is een initiatief van de WABO-stuurgroep, waarin de gemeenten in de Achterhoek/Liemers, Bouwend Nederland Achterhoek/Liemers en VNO-NCW Achterhoek zijn vertegenwoordigd. Het doel van de stuurgroep is het verkorten van de doorlooptijd van de WABO en het uniformeren van procedures tussen gemeenten. De bijeenkomst in Berkelland dient samen met een vergelijkbare bijeenkomst in Aalten als pilot voor de evaluatie van de omgevingsvergunning door de WABO stuurgroep.

Aanmelden
Bedrijven kunnen zich aanmelden onder vermelding van de naam van het bedrijf en het aantal deelnemers:
- per e-mail naar info@wabeke.org

- per fax naar 0575-55 51 56

- per telefoon op 0575-55 26 39

- per post Bouwend Nederland Achterhoek/Liemers, Ruurloseweg 13, 7251 LA Vorden