Ingezonden persbericht


Den Haag, 12 mei 2011

Kranslegging op Plein 1813

Op donderdag 19 mei a.s. om 11.00 uur zullen burgemeester J.J. van Aartsen en Ir J.J. Verwer, voorzitter van het Rotterdamsch Genootschap Gijsbert Karel van Hogendorp een krans leggen bij het beeld van Van Hogendorp op het monument Plein 1813 te Den Haag. Feestelijke aanleiding is het honderdjarig bestaan van het Genootschap Gijsbert Karel van Hogendorp en de aanvang van de nieuwe tentoonstelling Gijsbert Karel graaf van Hogendorp, Orangist en Staatsman in het Haags Historisch Museum. De kranslegging is openbaar toegankelijk. U bent van harte welkom op het Plein 1813.

Het Haags Historisch Museum organiseert de tentoonstelling over Van Hogendorp in aanloop naar de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in 2013. Als lid van het zogeheten Driemanschap zorgde Van Hogendorp in 1813 voor de terugkeer van prins Willem (de latere koning Willem I) naar Nederland. De tentoonstelling schetst een beeld van het leven van Van Hogendorp aan de hand van portretten, documenten en bijzondere objecten, zoals het originele bureau en andere persoonlijke bezittingen, in bruikleen gekregen van familie van Gijsbert Karel.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie en (digitaal) beeldmateriaal: Hans Gramberg, Haags Historisch Museum, HUpr@haagshistorischmuseum.nlUH of tel. 070 312 30 66.
De kranslegging vindt plaats op donderdag 19 mei a.s. van 11.00 ­ 11.30 uur

Korte toespraken door Burgemeester J.J. van Aartsen, Ir J.J. Verwer, voorzitter van het Genootschap Gijsbert Karel van Hogendorp en Antoinette Visser, directeur Haags Historisch Museum

Opening van de tentoonstelling op donderdag 19 mei van 14.00 ­ 14.30 uur

Korte toespraken door Kars Veling, directeur Huis voor Democratie en mr. Frederik graaf van Hogendorp.
Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag