Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


3e Nationaal Congres Preconceptiezorg

19 mei 2011

Op donderdag 19 mei wordt het 3e Nationaal Congres Preconceptiezorg georganiseerd in het NBC te Nieuwegein door de Stichting Preconceptiezorg Nederland i.s.m. de VSOP, ZonMw en NHG.

Hebben patiëntenorganisaties een rol in preconceptiezorg? Aan bepaalde risico's voor moeder en kind is vóór de zwangerschap vaak al iets te doen. Heeft een van de partners een chronische aandoening? Of gebruikt één van hen medicijnen? Misschien komt er een erfelijke ziekte voor in de familie?

Patiënten met een kinderwens kunnen hierover allerlei vragen hebben. Welke rol en verantwoordelijkheid hebben patiëntenorganisaties richting hun achterban op dit terrein, en hoe daaraan praktisch vorm te geven?

Deze vraag staat centraal tijdens het Nationaal Congres Preconceptiezorg, in het bijzonder tijdens de speciale workshop die hierover tijdens het congres wordt georganiseerd. Daarin gaat Prof. Regine Steegers (Erasmus Medisch Centrum) in op de rol omgevingsfactoren, ziekte en voeding, en komen vervolgens beleidsaspecten en voorlichtingsmogelijkheden aan de orde die van belang zijn voor patiëntenorganisaties.

Voor deelnemers vanuit patiëntenorganisaties geldt een gereduceerd tarief van EUR 60 (in plaats van EUR 160). Mocht ook dit tarief een drempel zijn voor deelname, neem dan aub contact op met Alexa Tizzard, medewerker projecten bij de VSOP: 035 6034031.

Klik hier voor meer info en inschrijving
Zie het origineel