Nederlandse Orde van Advocaten

Consumenten agenda Kritisch denken

Kritisch denken

De tweejaarlijkse Pierre Bayle lezing in de Arminiuskerk in Rotterdam wordt donderdag 19 mei gehouden door L.M. de Rijk.`Kritisch denken gebeurt te weinig', zei de 86-jarige emeritus hoogleraar filosofie in een interview in het NRC van zaterdag 14 mei. In zijn lezing Kritisch denken en de hang naar vaste grond probeert De Rijk door een nuchtere analyse van sleutelbegrippen helderheid te scheppen. Hij bespreekt onder andere de tegenstelling tussen rede en intuïtie.

Met het organiseren van deze bijeenkomst stimuleert de Pierre Bayle Stichting de cultureel filosofische reflectie in Rotterdam en daarbuiten.

Over L.M. de Rijk

De classicus-taalfilosoof L.M. de Rijk (1924), Leids emeritus hoogleraar wijsbegeerte, is gespecialiseerd in de geschiedenis van de wijsbegeerte, met name voor de antieke en middeleeuwse perioden. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en was van 1956 tot 1991 lid van de PvdA-fractie van de Eerste Kamer. L.M. de Rijk schreef Religie, normen, waarden. Een kritische blik op een maatschappelijk debat (2006; 2de druk 2008) en Geloven en weten (2010).

Voor meer informatie en aanmelding kunt u hier terecht.

Waar

Arminiuskerk, Museumpark 3, Rotterdam

Wanneer

19-05-2011 - 20.00 uur