Gemeente Winterswijk


Gezond- en fitbeurs voor ouderen

16 mei 2011
Op donderdag 19 mei vindt van 10.00 tot 13.00 uur de Gezond- en fitbeurs voor ouderen plaats in Zalencentrum Wamelink aan de Wooldseweg 71 in Winterswijk. Deze beurs is een initiatief van GGD Gelre-IJssel, de gemeente Winterswijk, de Seniorenraad en de projectgroepleden van het project Halt u Valt. De toegang is gratis en er is een koffiehoekje ingericht waar de bezoekers ervaringen kunnen uitwisselen.

Verschillende zorg- en welzijnsinstellingen zijn op deze activiteitenochtend voor ouderen aanwezig. Zij geven informatie over gezond ouder worden. Daarnaast kan op een verschillende actieve manieren de eigen gezondheid getest worden. De tentoonstelling Het Zesde Zintuig biedt de mogelijkheid op een ludieke manier de zintuigen te testen. Naast deze tentoonstelling zijn er nog veel andere mogelijkheden om de gezondheid te testen. Er is een diëtiste voor een vetmeting en een audicien voor een gehoortest aanwezig. Ook wordt een demonstratie koersbal en yoga gegeven. Bij een fysiotherapeut kan de balans en beenkracht getest worden. Aansluitend kan men genieten van een onderbeen- en voetmassage. Er is een prijsvraag waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Initiatiefnemers

De Gezond- en Fitbeurs maakt deel uit van de campagne `Gezond en fit zonder vallen'. De projectgroep bestaat uit de gemeente Winterswijk, GGD Gelre-IJssel, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, Sensire, Buurtzorg, Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Caransscoop en de Seniorenraad.