Algemene omroepvereniging AVRO

Hilversum,18-05-2011

OPERASTERREN IN VIRUS

De komende twee weken doen verschillende operasterren het Radio 4-programma Virus aan. Dit in het kader van de Operadagen Rotterdam. Donderdag 19 mei ontvangt Giel Beelen mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en componist Merlijn Twaalfhoven, maar ook zanger Bob Fosko met zijn band 'Klassiek Raggen'. Op donderdag 26 mei gaat Tijl Beckand verder met de Operadagen Rotterdam en zijn er optredens van Xiao He en het pianoduo Scholtes Janssens.

VIRUS is het meest hippe klassieke muziek event van Nederland en vindt elke donderdagavond van 21.30 tot 22.30 uur plaats in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Radio 4 laat de luisteraars 1,5 uur later thuis meegenieten.

In VIRUS laat een verrassende line-up van presentatoren zich wekelijks inspireren door opwindende, ontroerende klassieke muziek optredens. In het programma staat klassieke muziek in elke mogelijke vorm centraal. Zo krijgt iemand uit het publiek een 'infuus' van klassieke muziek en wordt er zo lang mogelijk op een sousafoon geblazen in de 'wekelijkse Blaastest'.

VIRUS is een initiatief van de gezamenlijke omroepen op Radio 4, Concertzaal de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg. De AVRO produceert de radio-uitzending, de AVRO en VPRO verzorgen gezamenlijk de website.

Voor meer informatie en het terugluisteren van de uitzending: www.radio4.nl/virus.

Luisteraars die klaar zijn voor een klassieke injectie zijn van harte welkom om VIRUS bij te wonen in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg.

---