Première voorstelling FINLAND op Festival a/d Werf


Utrecht, 20110518 -- Op 19 mei 2011 gaat de voorstelling FINLAND van Hotel Eldorado / Giselle Vegter in première op Festival a/d Werf. FINLAND is een locatievoorstelling over de donkere plekken in onze collectieve herinnering, het spelletje van vriend en vijand en de moeilijke weg naar verzoening. De première vindt plaats op 19 mei 2011 (20.30u) op Festival a/d Werf te Utrecht. De volledige speellijst is te vinden op www.hoteleldorado.nl.

De voorstelling FINLAND

In een oude fabrieksloods herdenken vier mensen en een groep zwijgende vrouwen een verleden van uitsluiting en geweld. Onuitgesproken herinneringen vormen een verstikkende band tussen de personages. In een poging iets van het waarom te begrijpen ontstaat een onderhuidse strijd tussen vergeten en de werkelijkheid onder ogen zien. Alleen, welke werkelijkheid?

FINLAND is een nieuwe theatertekst van Gerardjan Rijnders over het leven na een oorlog, geschreven op basis van verhalen en herinneringen die regisseuse Giselle Vegter in Bosnië-Herzegovina verzamelde. Rijnders ontwikkelde een toneelstuk waarin een man, een vrouw, een jongen en de buitenstaander Petra proberen zich een weg te banen door een mijnenveld van wantrouwen om de draad naar de toekomst weer terug te vinden.

Giselle Vegter in De Theatermaker (TM)

“Elk van mijn projecten ontstaat vanuit mijn vragen over de samenleving. Ik word gevoelsmatig naar verhalen gezogen waarin mensen klem komen te zitten in collectieve mechanismen. (…) voor mijn nieuwe project FINLAND vroeg ik mij af hoe mensen verder leven na een genocide. Ik heb vrij grote vragen ten aanzien van het leven en samenleven.”

Hotel Eldorado

Hotel Eldorado is een nieuw theaterinitiatief van Giselle Vegter. Hotel Eldorado maakt voorstellingen, sociaal-culturele theaterprojecten en salons rondom het thema identiteit in een multi-etnische wereld. In haar voorstellingen zoekt Giselle Vegter naar wie wij zouden kunnen zijn in het spanningsveld tussen het collectieve en het individuele. Op 19 mei 2011 gaat de eerste voorstelling van Hotel Eldorado in première.





Hotel Eldorado