René Guillot, boegbeeld voor nieuwe Gallery in Ootmarsum


i.s.m. Bianca Frölich

Ootmarsum, 20110519 -- “Het afgelopen jaar heb ik een fors aantal olieverven verkocht” zegt de 50-jarige Enschedese kunstschilder René Guillot. “Sinds vier jaar kan ik goed van mijn werk leven”. Daarom is de overstap naar het kunststadje Ootmarsum een geschenk van het universum.

René komt uit een echt kunstenaarsnest. Beide ouders, Dick Guillot zijn vader, en moeder Hellen Kennedy waren beeldend kunstenaar. Ook de oom van zijn moeder, Reinier Kennedy was een beroemd kunstschilder die begin vorige eeuw de Prix de Rome kreeg voor zijn uitzonderlijke werken. Zijn meest bekende werk is de aankleding van de trouwzaal in het Dordtsche Stadhuis, de Reinier Kennedy zaal. Vorig jaar was er een overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Dordtse erfgoedcentrum. Thans in het Markiezenhof in Bergen op Zoom. René voelt zich zeer aan hem verwant. Reinier is momenteel een belangrijke inspiratiebron voor hem.
 
In zijn periode van 'sturm und drang' koos hij voor de muziek als gitarist. Hij had zoals hij dat zegt, in zijn jeugd een overdosis aan beeldende kunst gekregen en wilde niets met doek, verf en terpentijn te maken hebben.

Elf jaar geleden kroop het bloed waar het niet gaan kon en begon hij te schilderen. Nam les bij Sonna Krom die hem leerde portretteren en de technieken van het vak bijbracht. Het heeft René bijna zeven jaar gekost voordat hij de vrijheid voelde zijn expressie weer te geven en datgene wat hij wilde uitbeelden ook daadwerkelijk op kanvas kreeg. Over zijn huidige prestaties is hij zeer tevreden. Hij werkt voornamelijk nat in nat in olie.

Zijn liefde voor de mensheid  brengt hij op  emotionele wijze in zijn schilderijen tot uitdrukking . Hij bekent kleur en wil die boodschap in zijn doeken doorgeven. Zijn credo is de liefde voor het leven, dat is bij elk schilderij opnieuw zijn belangrijkste drijfveer.

Zijn doorbraak als gevierd kunstenaar, met geweldige verkoopsuccessen van zijn doeken en een fors aantal opdrachten, dwingen hem keuzes te maken. Ook al heeft hij zijn kunstbewonderaars en kopers nog zo lief, wil men van zijn schilderijen en ontwikkelingen blijven genieten, dan moet hij meer thuis en in zijn atelier kunnen zijn om zich te laten inspireren en aan zijn oeuvre te werken.

De nieuwe Ootmarsumse Gallery René Guillot is de vaste tentoonstelling- en verkoopruimte geworden voor zijn werk. De Gallery biedt verder werken van internationale kunstenaars zoals Ronald Westerhuis NL, roestvrijstalen sculpturen Jason Walker GB, de Tarantulatafel Lukasz Opalinski PL, sculpturen disign en Isabel Coulton FR sculpturen in brons vullen verder de gallery met hun rijke verscheidenheid aan internationale kunst.

De Gallery wordt op 22 mei 2011 geopend

Marktstraat 1
7631 BX Ootmarsum
Telefoon 0541 533334

Email info@frolich.nl of info@renegillot.nl      www.reneguillot.nl

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Bianca Frölich telefoon 0681878781

Gallery René Guillot