Trouwbranchemonitor 2011: trouwbranche verwacht groei


Trouwbranchemonitor 2011 uit met informatie over o.a. werkgelegenheid, financiën en toekomstbeeld van de Nederlandse trouwbranche.

Amsterdam, 20110519 -- 48,5% van de leveranciers in de trouwbranche ziet kansen voor nieuwe producten en diensten, terwijl 43,5% meer huwelijken verwacht. Hier tegenover staat dat 13,5% denkt dat er minder huwelijken zullen komen en 6,5% aan andere oplossingen denkt om de groei van het bedrijf te kunnen realiseren. Maar liefst 65% van de trouwbranche verwacht groei in meer medewerkers en/ of een hogere omzet. 16,5% denkt dat alles over 5 jaar hetzelfde is gebleven.

Vanaf 19 mei 2011 is de eerste Trouwbranchemonitor uit. Deze monitor is de uitwerking van een enquête die dit voorjaar is ingevuld door ruim 400 leveranciers in de Nederlandse trouwbranche. Informatie over het bedrijf, de werkgelegenheid, de financiën en marketing geven inzicht in de diverse bedrijven binnen de trouwbranche. Motivatie, toekomst en samenwerking laten zien dat de trouwbranche een unieke branche is en dat hierin verbetering gewenst en mogelijk is.

Motivatie
Op de vraag of de trouwbranche het leuk vindt om mee te werken aan de “mooiste dag” reageerde 78% positief en 75% vindt met name “de omgang met mensen” fijn. De goede verdiensten was voor maar 17% een reden. Reacties als ‘werken met je hart en passie’, ‘een kostbare en blijvende herinnering maken’ en de ‘afwisselende werkzaamheden’ komen regelmatig voor.

Aan de andere kant zijn er ook niet leuke onderdelen aan het werken in de trouwbranche. 30% vindt de harde concurrentie onprettig en 16% de slechte verdiensten vervelend. Sommigen ervaren ‘de administratie’, ‘competitie met amateurs en beunhazen’ en ‘werkdrukverdeling over het jaar’ als negatief. Toch vindt 41% het werken in de trouwbranche alleen maar leuk.

Financiën
Er zijn grote tegenstellingen in de financiën van de trouwbranche. 21,5% van de bedrijven heeft een jaaromzet welke lager is dan € 10.000. 18,5% van de bedrijven komt met hun jaaromzet hoger dan € 100.000 uit. Een groot verschil tussen hoog en laag. 22,5% van de leveranciers uit de trouwbranche haalt 91 tot 100% van haar  omzet uit de trouwbranche. 17,5% behaalt 0 tot 10% van de omzet uit de trouwbranche. Een locatie haalt slechts een klein gedeelte van de jaaromzet uit de trouwbranche, zo ook de cateraar en de audiovisuele leverancier, terwijl de bruidsmodezaak, weddingplanner en gespecialiseerde drukwerkbedrijven veel van hun jaaromzet uit deze branche halen.

Bent u geïnteresseerd in een exemplaar van de Trouwbranchemonitor 2011 dan kunt u de monitor aanvragen via info@ntbo.nl. Voor leden van de NTBO is de monitor gratis, niet-leden betalen
€ 49,00 excl. BTW.





Nederlandse TrouwBranche Organisatie