Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
4 april 2011

24 STUDENTEN STRIJDEN NOG OM TITEL 'STUDENT VAN HET JAAR 2011'

De halve finalisten van de 9e editie van de Student van het Jaar/Student of the Year verkiezing van Studenten.net zijn bekend. Vanaf vandaag dingen nog 12 mannelijke en 12 vrouwelijke halve finalisten mee naar de titel 'Student van het Jaar 2011'. Tot 2 mei zullen de halve finalisten verschillende opdrachten uitvoeren, waarmee ze extra stemmen kunnen verdienen. De mannelijke en vrouwelijke winnaar zullen een jaar lang de titel 'Student van het Jaar 2011' dragen en een ambassadeursfunctie voor Studenten.net bekleden.

De Student van het Jaar verkiezing is een zoektocht naar de student die als beste beauty & brains combineert; studenten die een hbo- of wo opleiding volgen, ambitieus zijn, maar ook fotogeniek. Na een online stemperiode zijn 24 studenten overgebleven. De halve finalisten zijn, in willekeurige volgorde:

Mannen

Martijn Derksen
NIJMEGEN
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Niels Hoekman
ARNHEM
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Matthew Jacobsz
AMSTERDAM
Universiteit van Amsterdam

Remco Verveer
AMSTERDAM
Universiteit van Amsterdam

Robbert van Ede
HAARLEM
Hogeschool InHolland

Glenn Vervoort
Hogeschool InHolland

Daniel Gonzalez Docal
ROTTERDAM
Erasmus Universiteit

Maarten Vranckx
GRONINGEN
Hanze hogeschool

Pieter Meinster
ROTTERDAM
Hogeschool Rotterdam

Hogeschool van Amsterdam
Fotis Sahertian
AMSTERDAM

GENT
Benoît Scholten
Universiteit Gent

ENSCHEDE
Alexander van Schie
Universiteit Twente

Vrouwen

Myrthe van Aken
MAASTRICHT
Hogeschool Zuyd Maastricht

Esmée Avenhuis
TILBURG
Tilburg University

Tamara van de Wiel
EINDHOVEN
Fontys Hogescholen

Charlotte Dirks
AMSTERDAM
Universiteit van Amsterdam

Renée Lacroix
AMSTERDAM
Universiteit van Amsterdam

Lotte van Tol
AMSTERDAM
Universiteit van Amsterdam

Roos Vogel
AMSTERDAM
Universiteit van Amsterdam

Veertje Heemstra
HAARLEM
Hogeschool InHolland

Melissa Heisterkamp
AMSTERDAM
Hogeschool InHolland

Talitha Muusse
ROTTERDAM
Erasmus Universiteit

Johanna Hogeboom
GRONINGEN
Hanze hogeschool

Mirjam de Rover
UTRECHT
Universiteit Utrecht

Kijk voor de bijbehorende foto's op: http://www.studentvanhetjaar.nl/deelnemers

Stemmen
Op de 24 halve finalisten kan via www.studentvanhetjaar.nl/vote gestemd worden. Afwisselend zijn er foto's en (anonieme) antwoorden te zien op de vragen 'activiteiten naast de studie' en 'ambities', waarbij telkens 1 favoriet kan worden aangeven. Het is vanaf nu ook mogelijk per kandidaat een voorkeurstem uit te brengen. Op die manier kunnen kandidaten mensen oproepen alleen op hen te stemmen. De button hiervoor is onderaan het profiel van de deelnemer te vinden. Per dag kan er één voorkeurstem worden uitgebracht.

Testen
De halve finalisten zullen de komende weken verschillende opdrachten moeten uitvoeren waarbij hun intelligentie wordt getest door middel van een competentietest en een debat. De studenten kunnen bij deelname aan het debat extra punten verdienen en zo hun kans op een plek in de finale vergroten.

Bekendmaking finalisten
Op maandag 2mei zullen de zes finalisten bekend worden gemaakt. Zij zullen een weekend in Berlijn doorbrengen, waar ze tegen elkaar zullen strijden om extra punten (stemmen). Ook worden ze uitgenodigd voor een professionele fotoshoot. Deze foto's zullen vervolgens bij de profielen worden geplaatst.

Prijzen
Naast de titel en bijbehorende award winnen de mannelijke en vrouwelijke winnaar een contract bij Dutch Casting Agency, een Samsung Galaxy Tab, een weekend cabrio rijden in een Fiat 500 en een vakantie naar de zon voor 2 personen. Finalefeest
De uitreiking van de Studenten Awards, waaronder de Student of the Year award, vindt plaats op donderdag 19 mei 2011 op Bal11, het grootste studentengala van Nederland, georganiseerd door Studenten.net en Brand New Live. Naast de uitreiking zullen artiesten als Guus Meeuwis en Wolter Kroes hun opwachting maken. Zijn de winnaars van de landelijke cabaretfestivals als het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival te vinden in de comedyzaal en zal Erick E in de dancezaal komen draaien. Meer informatie over Bal11 is te vinden op www.bal11.nl.

Einde persbericht

Over Studenten.net
De Student van het Jaar/Student of the Year verkiezing wordt dit jaar voor de negende maal georganiseerd door Studenten.net. Studenten.net is sinds 1997 de grootste website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment iets meer dan 307.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen en artikelen over studie, carrière en vrije tijd.