Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
2 mei 2011

FINALISTEN STUDENTEN AWARDS BEKEND

De finalisten van de Student of the Year en de Studentenhuis van het Jaar verkiezing zijn bekend. Meer dan 350 studenten schreven zich in voor de verkiezingen. Drie mannelijke en drie vrouwelijke studenten zijn overgebleven in de run voor 'Student of the Year', drie huizen maken nog kans op de titel 'Studentenhuis van het Jaar'. Tijdens Bal11, op 19 mei in Ahoy Rotterdam, zal bekend worden gemaakt welke man en vrouw een jaar lang de titel 'Student of the Year 2011' zullen dragen en welk huis het ultieme studentenhuis van 2011 is.

De Student of the Year/Student van het Jaar verkiezing is een zoektocht naar de student die als beste beauty & brains combineert. Na een intensieve stemronde tijdens de halve finale zijn drie mannelijke en drie vrouwelijke studenten door naar de finale. In willekeurige volgorde:

Mannen

Pieter Meinster
Bouwkunde
Hogeschool Rotterdam
ROTTERDAM

Fotis Sahertian
Commerciële Economie
Hogeschool van Amsterdam
AMSTERDAM

Alexander van Schie
Technische Bedrijfskunde
Universiteit Twente
ENSCHEDE

Vrouwen

Mirjam de Rover
Communicatie- en informatiewetenschappen
Universiteit Utrecht
UTRECHT

Myrthe van Aken
Studierichting Social Work
Hogeschool Zuyd
MAASTRICHT

Roos Vogel
Theaterwetenschap
Universiteit van Amsterdam
AMSTERDAM

De profielen van de finalisten zijn hier te vinden: http://www.studentoftheyear.nl/deelnemers

In de finale zullen de finalisten een bezoek aan Berlijn brengen en in Amsterdam een fotoshoot krijgen. Hierbij zullen ze gefotografeerd worden in de studio van Dutch Casting Agency in 2 kledingsetje: casual, in kleding van America Today en glamour, in kleding van Mydress.nl (vrouwen) en Zalando (mannen). Deze foto's zullen bij het profiel worden geplaatst, maar de studenten kunnen hier geen extra punten mee verdienen.

Het eerste weekend van mei zullen de zes finalisten met de City Night Line naar Berlijn reizen, waar ze drie dagen lang Berlijn zullen doorcrossen om opdrachten te vervullen waarmee ze extra punten (stemmen) kunnen verdienen. Ook zullen de kandidaten in aanloop naar 19 mei nog een competentietest doen, waarin hun drijfveren, persoonlijkheid en ambities naar voren komen.

Studentenhuis van het Jaar

De drie huizen die nog kans maken op de titel 'Studentenhuis van het Jaar 2011' zijn, in willekeurige volgorde: Studentenhuis 'Bolkhuisch'
DELFT

Studentenhuis 'Residentie Floret'
TILBURG

Studentenhuis 'Naast de Ster'
NIJMEGEN

De profielen van de huizen zijn hier te vinden: http://www.studentenhuisvanhetjaar.nl/deelnemers

Bezoekers van de website bepalen door online stemmen wie de winnaar is, deels door de algemene stemmoduele waarin alle huizen (anoniem) voorbij komen met foto's en uitspraken, deels door de voorkeurstemmen die zijn uitgebracht. In de finale zullen de drie overgebleven huizen nog tegen elkaar battelen voor extra punten. De invulling van de battles wordt nog bekend maakt.

Finalefeest
De uitreiking van de Studenten Awards vindt plaats op donderdag 19 mei 2011 op Bal11, het grootste studentengala van Nederland, georganiseerd door Studenten.net en Brand New Live. Naast de uitreiking zullen artiesten als Guus Meeuwis, Krystl en Wolter Kroes hun opwachting maken. Zijn de winnaars van de landelijke cabaretfestivals als het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival te vinden in de comedyzaal en zal Erick E in de dancezaal komen draaien. Meer informatie over Bal11 is te vinden op www.bal11.nl.


- einde persbericht -

Over Studenten.net
Studenten.net is sinds 1997 de grootste website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment iets meer dan 308.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen artikelen over studie, carrière en vrije tijd.



Ingezonden persbericht