Gemeente Apeldoorn

Burgemeester De Graaf opent 't Proefstraatje

Op donderdag 19 mei zal burgemeester Fred de Graaf samen met Ronnie Tober de Van Kinsbergenstraat omdopen tot 't Proefstraatje van Apeldoorn. Elf horecaondernemers verwennen het publiek die dag vanaf 16.00 uur met een culinair evenement.

De ondernemers organiseren het preuvenement in hun Proefstraatje voor de eerste keer.

Aanleiding is het unieke karakter van de straat met een grote verscheidenheid aan horecabedrijven, van een Japans restaurant tot een Zuid-Amerikaanse eetgelegenheid. Publiek kan in deze unieke straat genieten van typische specialiteiten uit diverse keukens. Een speciaal ontwikkelde munt, de Proefmunt dient tijdens het evenement als betaalmiddel. De munten kunnen daarna weer gebruikt worden op het jaarlijks terugkerend culinaire evenement.

Op twee grote 'Proefstraatborden' aan weerszijden van de straat is te zien wat er zoal te proeven is in de diverse horecabedrijven. Deze borden zijn door de gemeente speciaal ontwikkeld en gemaakt voor 't Proefstraatje.

Vanaf 16.00 uur ligt de rode loper uit: hapjes worden uitgedeeld, er zijn buitentaps, een podium met optredens en lichtshow, straatmuzikanten en natuurlijk veel gezelligheid.

Meer informatie is te vinden op de website www.tproefstraatje.nl

Einde persbericht