Ingezonden persbericht


Persbericht

Donderdag 12 mei 2011

Cross Leisure-Care Café 19 mei 2011

Kansen in toerisme, preventie en zorg

Veel mensen in Nederland zijn afhankelijk van zorg en deze zorgvraag zal de komende jaren alleen maar groter worden. Dit hoeft echter geen belemmering meer te zijn om op vakantie te gaan. Zorgtoeristen willen zelfs graag vaker op vakantie, maar dan moeten de accommodaties en de omgeving er wel op ingericht zijn. Daarnaast is er de preventieve kant van de gezondheid ­ mindfullnes, wellness, levenskunst ­ zaken die mensen in de altijd sneller voortschrijdende werkwereld als tegenhanger steeds meer en dieper wensen en opzoeken. Niet voor niets is wereldwijd het bezinningstoerisme het snelst groeiende toeristische marktsegment (Bron: World Tourism Organisation).

Wilt u weten hoe toeristische ondernemers en zorginstellingen vraag en aanbod van zorgtoerisme beter op elkaar kunnen afstemmen? Wat er gebeurt in de wereld van toerisme op het vlak van preventie door beweging, voeding en bezinning? Hoe u als toeristische ondernemer met deze trends en ontwikkelingen om kan gaan en hoe u kunt profiteren van deze markten? Meld u zich dan hieronder aan voor het Cross Leisure Care Café dat op 19 mei 2011 wordt georganiseerd door iTRovator in samenwerking met iZovator, het innovatieplatform voor de zorgeconomie.

De locatie waar dit evenement plaatsvindt: Ottenhome, Zuwe 20, 1241 NC Kortenhoef. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma
14.30 uur Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur Welkom door Yolanda Gagliardi, directeur iZovator en Marieke Hendriks, directeur iTRovator 15.10 - 15.30 uur Presentatie onderzoeksresultaat 'Toerisme en Zorg' door Janneke Kuysters (Leisure Result) 15.30 - 15.40 uur 'Preventie- en Bezinningstoerisme' best practices en innovatieve ideeën door Marieke Hendriks (directeur iTRovator) 15.40 - 15.50 uur 'Healing Environment in ziekenhuis' door Caroline Peek (Tergooiziekenhuizen) 15.50 - 16.00 uur 'Onderzoek Meander Medisch Centrum' door HKU, afd. Beeldende Kunst en vormgeving 16.00 - 16.10 uur 'Vision Villa' door Els Smith (Koninklijke Visio) 16.10 - 16.30 uur 'Experience your senses' door Martijn van Jole (Sense Company): Presentatie over de kracht van de zintuigendoor middel van onder andere geursensatie en smaak 16.30 - 16.45 uur Terugkoppeling en opstellen van de inspiratielijst 16.45 - 17.00 uur Afsluiting
17.00 - 18.00 uur Borrel

U kunt zich aanmelden via de website van iZovator en iTRovator. Deelname is gratis!

///////////////////////////EINDE PERSBERICHT///////////////////////////////

Noot voor redactie,