Ingezonden persbericht


Persbericht

Dokter Klaun geeft 750ste voorstelling
voor zwaar gehandicapten in Slowakije

Utrecht, 16-05-2011. Een team van Doktor Klaun zal donderdag 19 mei aanstaande voor de 750ste keer een optreden verzorgen voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in de plaats Trencin in Slovakije. Doktor Klaun is een gezamenlijk initiatief van directie en personeel van Hoek Transport uit Utrecht. Het personeel van Hoek zet steeds opnieuw alles op alles om opnieuw de 25 mille bij elkaar te krijgen die jaarlijks nodig is om het project te laten voortbestaan.

Doktor Klaun stamt uit 2002 en werd opgericht ter gelegenheid van de ingebruikname van een nieuw distributiecentrum van Hoek Transport in de Slowaakse plaats Trencin. De stichting stelt zich ten doel langdurig in ziekenhuizen en instellingen verblijvende gehandicapte kinderen en volwassenen een uurtje vrolijkheid te bezorgen. Dat doet Doktor Klaun met lokale artiesten en vrijwilligers. Inmiddels heeft Hoek de vestiging weer overgedragen aan een Slowaakse partner. Maar de Doktor Klaun Foundation groeit nog steeds. De stichting kan daarbij rekenen op de inzet van het personeel van Hoek en sponsors. Ambassadeurs van Doktor Klaun zijn de Oranje en FC Utrecht keeper Michel Vorm en Feyenoord icoon József Kiprich. Andere steun komt van het comité van aanbeveling waarin onder meer Hans van Breukelen, Hans Kraay sr. en de Nederlandse Ambassade in Slowakije zitting hebben. Ook de lokale voetbalwereld steunt Doktor Klaun. AS Trencin, adopteerde de stichting als hun maatschappelijk project. Deze club, die eigendom is van de ex Oranje speler Tsjeu la Ling komt komend seizoen uit in de hoogste afdeling in Slowakije.

Doktor Klaun heeft een sterke overeenkomst met de in West-Europa bekende CliniClowns. "Dat is niet toevallig", vertelt directeur Jacques van der Linden van Hoek Transport. "Ons personeel was altijd al sponsor van CliniClowns. Toen wij voor de opening van onze Slowaakse vestiging naar een passend geschenk zochten voor de Slowaakse gemeenschap, hebben we met zijn allen Doktor Klaun bedacht, omdat er in Slowakije op dat gebied niets was. Het personeel heeft daarvoor het kerstpakket opgegeven. Het feit dat we mede hierdoor in minder dan 10 jaar tijd 750 keer iets hebben kunnen betekenen voor de zwaksten in de samenleving, telt voor iedereen bij Hoek heel zwaar."

Behalve met muziek en clownesk spel heeft Doktor Klaun ook veel betekend voor ouderen en gehandicapten buiten de zorg in Slowakije. Het personeel van Hoek heeft zich jarenlang ingezet om scootmobielen weer op te knappen om in Slowakije opnieuw in te zetten. In totaal kregen zo vele honderden Scootmobielen die in Nederland overcompleet, maar niet versleten waren, een tweede leven. Dit werk heeft inmiddels moeten stoppen maar nog steeds worden de afgeleverde scootmobielen jaarlijks geserviced.

"Doktor Klaun voorziet in Slowakije in een enorme behoefte", is de overtuiging van Van der Linden. "Wij hopen daarom dat het 750ste optreden voor langdurig zieken en geestelijk gehandicapten daar voor collega transportbedrijven een moment zal zijn om net als wij, de stichting blijvend te gaan ondersteunen. Elke bijdrage wordt goed besteed." De financiën worden beheerd door de Trencianske Nadacia, een stichting van de stad Trencin. Voor meer informatie zie www.drklaun.sk of neem contact op met Jacques van der Linden: jacques.vanderlinden@nl.hoektransport.com


---

Noot aan de redactie: (

Ingezonden persbericht