Persbericht

NorthgateArinso uitgeroepen tot leider binnen de HRO-sector ~ volgens Everest Research zet NGA wereldwijd grote prestaties neer binnen de sector ~

Nieuwegein, 19 mei 2011 - Everest Group classificeert NorthgateArinso (NGA), wereldwijd aanbieder van HR-diensten en -software, als leidend binnen de markt van Human Resources Outsourcing (HRO). Volgens het internationale advies- en onderzoeksbureau zet NGA grote prestaties neer en boekt het de grootste progressie binnen de HRO-sector.

Het Human Resources Outsourcing Annual Report 2011 helpt inkopers van HR-diensten om greep te krijgen op de veranderende dynamiek binnen de Multi-Process HRO-markt. Het rapport geeft ook de belangrijkste trends voor 2011 aan. Het classificeert aanbieders van HRO-diensten in de PEAK-matrix (Prestaties, Ervaring, Aanleg, Kennis). Everest gebruikt deze matrix om de commerciële successen, capaciteiten en sterke punten van de belangrijkste HRO-aanbieders te beoordelen.

In het rapport van dit jaar wordt NGA door Everest genoemd als een van de vijf HRO-leveranciers die de sterkste ontwikkeling kent binnen deze twee domeinen:
* Commerciële successen in 2010, gebaseerd op de groei van de contractwaarde op jaarbasis, het aantal ondertekende contracten en de waarde van de contracten tijdens het afgelopen jaar
* Capaciteitsgroei in 2010, gebaseerd op schaalvergroting, bereik, leveringspatroon en investeringen in technologie

"Door haar geslaagde overnames heeft NGA een grote sprong voorwaarts gemaakt. Vooral in Noord-Amerika versterkte het bedrijf haar aanwezigheid, evenals op het gebied van offshoring. Het bedrijf veranderde van een 'belangrijke speler' in 'marktleider' binnen de Multi-Process HRO-markt", aldus Rajesh Ranjan, research director bij Everest Group. "Hoewel uit India afkomstige leveranciers marktaandeel hebben veroverd op andere, gevestigde spelers, boekte NorthgateArinso een indrukwekkende vooruitgang. Het slaagde erin om het aantal ondertekende nieuwe contracten van 9 tot 12% van het totale marktvolume te verhogen en van 14 tot 19% als we naar de totale contractwaarde kijken. Dit is een schitterende prestatie over de laatste twee jaren."

"Wij zijn er trots op dat de Everest Group ons uitroept tot leider binnen de HRO-markt. Dit toont aan hoe sterk wij ons inzetten voor onze klanten en partners en het bewijst hoe belangrijk het is om vooruit te lopen op de behoeftes binnen de HRO-markt. Met onze succesvolle overnames hebben wij de verschuivingen binnen de markt goed ingeschat. Zij stellen ons onder andere in staat om ons aanbod van diensten en onze mogelijkheden rond offshoring uit te breiden", aldus Mike Ettling, CEO bij NGA. "De erkenning door de Everest Group is een groot compliment aan de medewerkers van NGA en aan hun inspanningen om klanten een goede service te bieden. Daarnaast is het een stevige bevestiging van de gemaakte keuzes om nieuwe oplossingen te ontwikkelen en daarmee te voorzien in snel veranderende behoeften."