NOC*NSF


Arnhem, 19 mei 2011

NOC*NSF enthousiast over ambities Schippers

NOC*NSF is blij dat minister Schippers van VWS graag iedereen in zijn of haar eigen buurt ziet sporten. En dat het kabinet Nederland in het rijtje van de beste tien topsportlanden van de wereld wil zien. Daarmee sluit Schippers in de ogen van NOC*NSF perfect aan bij de ambities van de Nederlandse sport.

NOC*NSF is ook enthousiast over de investeringen op de korte termijn. Sporters die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van London 2012 en Sochi 2014 zullen daar nu al profijt van hebben. NOC*NSF deelt de visie van het kabinet dat de economische betekenis van sport versterkt kan worden en dat dit tot een kansrijke publiek/private samenwerking zal leiden. NOC*NSF spreekt daarover graag verder met dit kabinet, zeker daar waar het gaat om het bevorderen van giften en vrijwilligerswerk voor de sport. Vanuit de sportpraktijk dringt NOC*NSF wel aan op tempo en doortastendheid. Dat geldt met name voor de al eerder door het kabinet aangekondigde inkomsten uit de Lotto en de Staatsloterij, die voor onze gezamenlijke ambities noodzakelijk zijn.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Dit kabinet ziet duidelijk het belang van de sport voor Nederland en de Nederlanders. Dat blijkt uit het op peil houden van het sportbudget. Mooi dat de vrijkomende middelen van aflopende programma's zowel voor Topsport als lokale sport worden ingezet Het is een mooi beeld dat de minister oproept: iedere Nederlander die in z'n eigen buurt kan sporten in een land dat op topsportgebied zelf bij de beste tien landen van de wereld behoort."

Maurits Hendriks, technisch directeur en chef de mission van Olympic Team Netherlands: "Heel goed dat we voor London 2012 en voor Sochi 2014 onze sporters met een variabel stipendium en betere sportmedische zorg extra kunnen ondersteunen. Ik ben erg te spreken dat ook het kabinet het belang van het aanbrengen van focus en van een 'kennisintensieve topsportomgeving' onderschrijft."

NOC*NSF is verder erg benieuwd naar de daadwerkelijke uitwerking van de maatregelen om de kwaliteit van het bewegingsonderwijs en de naschoolse sportactiviteiten te verbeteren. Met alleen de combinatiefunctionarissen beter benutten, het partnerschap tussen het onderwijs en de sport en met een leergang bewegingsonderwijs komen we er niet, vindt NOC*NSF. NOC*NSF roept het kabinet op om meer te doen en er voor zorg te dragen dat de Nederlandse jeugd iedere dag een kwalitatief hoogwaardig sportaanbod op of via de school krijgt.

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem