Ingezonden persbericht


F5 lanceert nieuwe VIPRION 2400: platform voor telco-, service- & cloud-providers

Nieuwe Virtual Clustered Multiprocessing-technologie op één apparaat

Amsterdam, 19 mei 2011 ­ F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), marktleider op het gebied van Application Delivery Networking (ADN), lanceert de VIPRION® 2400, een chassisgebaseerd hardwareplatform dat zowel voor middelgrote bedrijven als voor telecom-, service- & cloud-providersorganisaties geschikt is. Het nieuwe model is een toevoeging op de reeds geïntroduceerde VIPRION-productlijn en biedt belangrijke prijs- en performance-voordelen. F5 introduceert daarnaast zijn nieuwe Virtual Clustered Multiprocessing-technologie (vCMP). Die combineert virtualisatie met multitenancy-mogelijkheden. Daardoor zijn applicatiebeschikbaarheidsdiensten efficiënt te consolideren en te beheren. Alle VIPRION-hardwareplatforms gaan de unieke vCMP-mogelijkheden ondersteunen.

Met de chassisgebaseerde architectuur van de VIPRION 2400 zijn bedrijven schaalbaarder en kunnen snel en makkelijk nieuwe blades bijschakelen zonder additionele netwerk-, applicatie- en apparaatconfiguraties te moeten aanpassen, om zodoende kostenbesparingen te bieden. Dit is in het bijzonder een voordeel voor telecom- en serviceproviders die te maken hebben met een fluctuerende vraag naar services, een toenemend verkeer en een toename in services die via mobiele devices worden aangeboden, zoals streaming- en internetservices. Ook voor cloud-providers wordt on demand schaalbaarheid geboden en kunnen resources en netwerkverkeer van elke netwerkgroep gescheiden werken.

"De nieuwe VIPRION 2400 voorziet in krachtige prestaties voor een aantrekkelijke prijs", zegt Rene Oskam, Director Sales Benelux bij F5 Networks. "VIPRION-klanten profiteren van de vCMP-technologie waarmee IT-beheerders onafhankelijke en geïsoleerde virtuele Application Delivery Controllers (ADC's) kunnen creëren voor elke afdeling, businessunit of klant die ondersteuning nodig heeft. Dit heeft een enorme invloed op de bedrijfsvoering doordat ADC's nu toe te wijzen zijn aan elke groep op basis van ieders specifieke eisen."

Kenmerken van de nieuwe vCMP-technologie

· Superieure flexibiliteit die verschillende zakelijke eisen ondersteunt vCMP is in staat om verschillende instances en versies van BIG-IP te draaien. Daarbij is de ene instance en versie volledig gescheiden van de andere. Dat betekent dat individuele groepen in een organisatie de versie van BIG-IP kunnen inzetten, die het best inspeelt op hun eisen. Zij kunnen daarnaast hun software-upgrades en downtime zelf indelen zonder rekening te hoeven houden met andere afdelingen.
· Maximale betrouwbaarheid en fouttolerantie Wanneer BIG-IP instances over blades zijn verdeeld, zorgt vCMP voor load balancing van het verkeer over elke blade. In de uitzonderlijke situatie dat een blade uitvalt, blijft de applicatie draaien en blijft verkeer verwerkt worden op andere blades zonder verstoring van de service. Extra uitbreidingen in hardware en Virtual Edition F5 introduceert tevens het BIG-IP8950S-platform. Die bouwt voort op het eerder aangekondigde 8950-platform. De 8950S biedt meer mogelijkheden voor organisaties die applicaties draaien met intensieve SSL-verwerking. Dit is vooral van belang voor zakelijke klanten die overstappen naar 2048-bit SSL-certificaten. Zij handelen daarmee in lijn met de aanbevelingen van het National Institute of Standards and Technology.

F5 breidt verder hypervisor-ondersteuning in zijn virtuele appliances uit met Citrix XenServer 5.6 en een laboratoriumversie van Windows Server 2008 R2 Hyper-V. Er was al ondersteuning van VMware vSphere Hypervisor. Deze nieuwe virtuele oplossingen bieden meer gebruiksflexibiliteit en geven gebruikers de vrijheid om fysieke en virtuele appliances te combineren. Dat kan in een geïntegreerde applicatiebeschikbaarheidsarchitectuur voor optimale efficiëntie, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. F5 bouwt op deze voet verder aan zijn brede portfolio van appliances.

De VIPRION 2400-oplossing is vanaf juni 2011 beschikbaar. Met de introductie van de VIPRION 2400 verandert de naam van het eerder aangekondigde VIPRION-hardwareplatform in VIPRION 4400. De Virtual Clustered Multiprocessing-technologie van F5 is vanaf het derde kwartaal van 2011 beschikbaar. BIG-IP 8950S is leverbaar vanaf juni 2011.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf helpt wereldwijd de grootste bedrijven en serviceproviders om maximaal te profiteren van virtualisatie, cloud computing en on demand IT. F5-oplossingen ondersteunen bij de integratie van verschillende technologieën om zo meer controle over de infrastructuur en betere applicatiebeschikbaarheid en databeheer te realiseren. Dit resulteert in naadloze, veilige en snelle toegang tot applicaties vanaf zakelijke desktops en intelligente apparatuur. Een open architectuurraamwerk stelt F5-klanten in staat om bedrijfsbeleid in te zetten op 'strategische controlepunten' in de IT-infrastructuur en de publieke cloud. F5-producten bieden klanten de flexibiliteit die nodig is om IT af te stemmen op veranderende omstandigheden, on demand schaalbare oplossingen in te zetten en mobiele toegang tot data en diensten te beheren. Wereldwijd opererende organisaties, service- en cloud-providers en vooraanstaande online bedri jven vertrouwen op F5 om hun IT-investeringen te optimaliseren en hun business te versterken. Voor meer informatie: www.f5.com.

Volg @f5networks op Twitter of bezoek de Facebook-pagina voor meer informatie over F5, zijn partners en technologie. Voor een compleet overzicht van community-websites van F5: http://www.f5.com/news-press-events/web-media/community.html.




Ingezonden persbericht