Ingezonden persbericht


Polycom stimuleert acceptatie telepresence met nieuwe producten en innovaties Nieuwe oplossingen maken 'UC Everywhere' mogelijk voor alle typen zakelijke gebruikers

Amsterdam, 19 mei 2011 - Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), toonaangevend leverancier op het gebied van Unified Communications (UC), voegt drie nieuwe telepresence-oplossingen toe aan zijn portfolio. Het betreft het cameravolgsysteem voor vergaderruimten EagleEye Director, het HDX(TM) 4500-desktopsysteem voor telepresence en de mobiele telepresence-oplossing m100.

De EagleEye Director maakt telepresence eenvoudiger en persoonlijker dan ooit. Dit is mogelijk door een innovatieve combinatie van topkwaliteit spraakcommunicatie, gezichtsdetectie en een volgsysteem met twee camera's. In tegenstelling tot andere producten biedt de EagleEye Director een zeer persoonlijke communicatie-ervaring met face-to-face telepresence waarbij de spreker altijd het middelpunt is (ingezoomd en gecentreerd). In tegenstelling tot de beperkte cameravolgtechnologie uit het verleden zorgt de EagleEye Director voor soepele overgangen tussen opnamen van afzonderlijke sprekers en van de gehele ruimte. Gebruikers profiteren van een levensechte gespreksbeleving en kunnen productiever vergaderen.

De EagleEye Director richt de camera automatisch op sprekers en zoomt op hen in, waardoor het tijdens een videoconferentie niet langer nodig is de camera handmatig aan te passen. Ook behoren vergissingen met de afstandsbediening tot het verleden. Deze naadloze ervaring is als optie beschikbaar voor alle HDX(TM) Room Telepresence-systemen.

'Niet elke vergaderruimte is geschikt voor videoconferenties. Het resultaat is vaak een compromis waarbij sommige deelnemers te klein in beeld verschijnen', zegt Ira Weinstein, senior analist en partner bij Wainhouse Research. 'De EagleEye Director zoomt op intelligente wijze in op actieve sprekers en biedt een persoonlijke videobeleving zonder kostbare aanpassingen aan vergaderruimten of camera-aanpassingen tijdens videoconferenties.'

De HDX 4500-desktopoplossing voor telepresence van Polycom is een complete oplossing met HD-kwaliteit. Bovendien gebruikt ze tot vijftig procent minder bandbreedte dan soortgelijke oplossingen. Als nieuwste product in de HDX 4000-productreeks brengt de HDX 4500 de hoogste kwaliteit video- en audioconferencing op de desktop in een complete en op standaarden gebaseerde oplossing. Het systeem omvat een groot lcd-scherm en Polycom(TM) UltimateHD(TM)-technologie voor een levvensechte ervaring. Gebruikers hebben geen randapparatuur meer nodig. De HDX 4500 integreert naadloos met oplossingen van Polycom(TM) Open Collaboration Network(TM)-partners: Microsoft, HP, IBM, Juniper, BroadSoft, Siemens, McAfee en Avaya. De combinatie van minder bandbreedte en naadloze integratie zorgt voor lagere gebruiks- en onderhoudskosten en zeer uitgebreide mogelijkheden voor samenwerking.

Met de Telepresence m100-softwaretoepassing voor pc's biedt Polycom kleine en middelgrote bedrijven een betaalbare en professionele HD-video-omgeving. Gebruikers delen content tijdens videoconferenties en maken verbinding met andere telepresence-oplossingen, zoals H.323- en SIP-implementaties. Bij gebruik op een laptop biedt de Telepresence m100-oplossing gebruikers een optimale mobiele UC-beleving. In combinatie met de recente aankondigingen van videosoftware voor de Samsung Galaxy Tab en Motorola Xoom biedt Polycom mobiele UC-oplossingen voor laptops en tablets met de voordelen van professionele telepresence.

'Wij blijven onze UC Everywhere(TM)-visie en -strategie in de prakttijk brengen met producten die gebruikmaken van onze UC Intelligent Core(TM)-technologie en de cloud voor een beteree en completere UC-beleving', zegt Sudhakar Ramakrishna, Chief Development Officer van Polycom. 'Polycom loopt voorop op het gebied van UC-innovatie dankzij onze klantgerichte benadering en oplossingen die nieuwe toepassingen mogelijk maken. Verder verbeteren onze oplossingen de interoperabiliteit, verhogen ze de productiviteit en stimuleren ze het gebruik van telepresence.'

Prijzen en beschikbaarheid
De EagleEye Director en de HDX 4500 zijn vanaf nu beschikbaar via gecertificeerde channel partners tegen een catalogusprijs vanaf respectievelijk ¤6.499 en ¤9.199. De Telepresence m100 is in juni 2011 verkrijgbaar via gecertificeerde channel partners vanaf ¤39,00 (per gebruiker).

Aanvullende informatie:


* UC Everywhere
http://www.polycom.eu/company/uc_everywhere/index.html
* EagleEye Director
http://www.polycom.eu/products/telepresence_video/accessories/hdx_accessories/eagleeye_director.html
* HDX 4500 http://www.polycom.eu/products/telepresence_video/telepresence_solutions/personal_telepresence/hdx4000.html

###

Over Polycom
Polycom, Inc., wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van Unified Communications, levert op open standaarden gebaseerde, toonaangevende oplossingen op het gebied van telepresence, video, spraak en infrastructuur. Het internationale bedrijfsleven is drastisch veranderd door de baanbrekende communicatietechnologie van Polycom. Ga voor meer informatie naar www.polycom.com of neem contact op met Polycom op Twitter, Facebook en LinkedIn.