Politie Twente

Auto in de sloot, rijbewijs kwijt Haaksbergen
Van een 22-jarige man uit Litouwen is woensdag 18 mei het rijbewijs ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol een auto had bestuurd.

Omstreeks 22.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er een auto in de sloot zou liggen aan de Leemdijk. Ter plaatse bleken twee mannen bij de auto aanwezig te zijn. De bestuurder werd onderworpen aan een blaastest. Deze gaf aan dat hij alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar hij 0,55 blies. Omdat de man beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is uit de sloot gehaald en afgesleept. (2011046684)

Man aangehouden na achtervolging Enschede
Woensdag 18 mei omstreeks 22.00 uur is een 26-jarige man uit Nordwalde (Dld) aangehouden na een achtervolging.

Surveillerende agenten zagen een auto geparkeerd staan aan de Telgendijk en naderden de auto om de bestuurder te controleren. Deze gaf echter gas en reed met hoge snelheid weg. De auto reed vanaf de Telgendijk rechtsaf de Noord Esmarkerrondweg op. Hij haalde meerdere auto's met hoge snelheid in, ook door aan de linkerzijde een middengeleider te passeren. Ondanks het vele verkeer werden snelheden van circa 100 km/h gehaald. De achtervolging leidde vervolgens onder andere door de Floraparkstraat, de Potsweg en de Voortsweg. Stoptekens van de politie werden genegeerd. Aan de Kotkampweg moest de bestuurder van de auto langzamer gaan rijden door overig verkeer, waarna de agenten hem klem konden rijden. De bestuurder is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011046683)

Alcomobilist moet rijbewijs inleveren Vriezenveen
Een 52-jarige man uit Vroomshoop moest in de vroege ochtend van donderdag 19 mei zijn rijbewijs inleveren omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De man werd omstreeks 02.00 uur gecontroleerd aan de Julianastraat. De blaastest gaf aan dat de man alcohol had genuttigd en hij werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees 1.59 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011046723)

Verkeerscontroles
Politie Twente heeft woensdag 18 mei verkeerscontroles gehouden

Haaksbergen
Aan de Goorsestraat is tussen 09.25 en 16.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 3.128 passanten werden 339 verbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/h waar 50 km/h is toegestaan. (2011046617)

Hengelo
Tussen 07.00 en 09.00 uur is een bromfietscontrole gehouden aan de Breckelenkamp, waarbij 25 brom-/snorfietsers zijn gecontroleerd. Er zijn negen bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid en één voor een verlopen APK. Twee minderjarige bestuurders krijgen een leerstraf 49 cc. Leerstraf 49 cc
De leerstraf 49 cc is er voor jongeren die met de bromfiets of scooter een ernstige verkeersovertreding begaan, gevaarlijk gedrag vertonen of overlast veroorzaken. Zij krijgen van de verkeersofficier van justitie de mogelijkheid om in plaats van strafvervolging en fikse boete te kiezen voor leerstraf 49cc. Dat is een intensief programma met praktijklessen en groepsdiscussies. De leerstraf bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur (totaal 15 uur) en wordt in de buurt van de deelnemers gegeven. In de leerstraf wordt ingegaan op:
- de oorzaken van te hard en gevaarlijk rijden en de keuzes die je als jongere maakt
- de inschattingen van de eigen voertuigbeheersing en de werkelijkheid
- de plannen voor verkeersdeelname in de toekomst en de mogelijkheden hiervan. Onderzoek wijst uit dat dit effectiever is dan een boete uitdelen. De leerstraf is ontwikkeld door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en ging in 2008 van start. Het ROVO werkt samen met het openbaar ministerie arrondissement Almelo, Politieregio Twente en Buro Tab. De Twentse gemeenten stelden geld beschikbaar voor het verkeersveiligheidsproject.

Tussen 11.00 en 12.00 uur is een controle uitgevoerd op de geslotenverklaring de Brink. Twee personen kregen een waarschuwing. Er zijn geen bekeuringen uitgeschreven.

Aan de Oldenzaalsestraat is tussen 13.00 en 14.00 uur een controle gehouden. Veertig personenauto's en een vrachtwagen werden gecontroleerd. Er werden geen bekeuringen uitgeschreven. (2011046443)

Veelpleger aangehouden
Enschede
Woensdag 18 mei omstreeks 14.30 uur is een 40-jarige man uit Enschede aangehouden die bij een winkel aan het H.J. van Heekplein goederen had meegenomen zonder te betalen.

De man activeerde het alarm bij het verlaten van de winkel en werd buiten opgevangen door twee beveiligers. De man bleek veelpleger en is door Politie Twente in verzekering gesteld. (2011046558)

Winkelboef aangehouden
Almelo
Een 46-jarige man uit Almelo werd woensdag 18 mei aangehouden, omdat hij goederen had gestolen.

Omstreeks 14.00 uur zagen surveillerende agenten een man goederen stelen uit een winkel in het centrum van Almelo. De man kon direct worden aangehouden. De 46-jarige winkelboef is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011046547)

Hennepplantage ontdekt

Denekamp

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 18 mei een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Brinkstraat in Denekamp aangetroffen.

Op woensdag 18 mei werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Brinkstraat in Denekamp. In een woning werden in totaal 600 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten in beslag genomen. Een 34-jarige man uit Hengelo werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011034931)

Motorrijder gewond
Enschede
Aan de Gronausestraat is woensdag 18 mei rond 16.30 uur een motorrijder gewond geraakt toen hij een aanrijding met twee fietssters voorkwam en onderuit ging.

De motorrijder, een 69-jarige man uit Oelde (Dld) reed op de Gronausestraat. Bij het oprijden van de kruising met de Oliemolensingel zag hij dat twee fietssters op de Oliemolensingel aanstalten maakten om over te steken. De motorrijder maakte een noodstop om een aanrijding te voorkomen en ging onderuit. Getuigen gaven aan dat de motorrijder door het oranje verkeerslicht reed en de fietssters door groen. De man is door een ambulance met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. (2011046682)

Melding schennispleger
Almelo
Woensdag 18 mei ontving Politie Twente een melding over een schennispleger aan de Asterstraat.

Een 22-jarige vrouw uit Almelo fietste omstreeks 23.00 uur door de Asterstraat langs een man die zich onzedelijk betastte. Vanuit de Asterstraat fietste zij linksaf de Rozenstraat in en daarna rechtsaf de Goudsbloemstraat in. Hier merkt zij dat de man haar is gevolgd op een fiets. De man had geen broek aan. Vanuit de Goudsbloemstraat fietst ze de Arendsboerweg in. Bij haar woning vlakbij gaat ze snel naar binnen, ziet dat de schennispleger op het trottoir voor de woning staat en belt de politie. Ter plaatse is de man verdwenen.

Het signalement van de man:

- blanke man

- ongeveer 1.90 m.

- donkerkleurige trui met capuchon, die hij over zijn hoofd droeg
- reed op een fiets zonder verlichting

De politie is op zoek naar mensen die deze man ook hebben gezien in de avond van woensdag 18 mei of die zelf een soortgelijk incident hebben ervaren. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011046715)

Vrouw mishandeld, politie zoekt getuigen Almelo
Een 21-jarige vrouw is woensdag 18 mei rond 15.45 uur mishandeld door vermoedelijk twee vrouwen aan de Hagenborgh. Ze is hierdoor gewond geraakt aan haar gezicht.

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van deze mishandeling. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (201104598)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Donderdag 19 mei 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --