Politie Twente

Correctie persbericht:

Geachte redactie
Per abuis werd een foutief persbericht eerder vandaag naar u verzonden. In onderstaand bericht wordt vermeld dat een hennepkwekerij werd aangetroffen op de Brinkstraat in Denekamp. Dit klopt niet.
De hennepkwekerij werd in april jl aangetroffen en ontmanteld. Een 34-jarige man uit Hengelo werd woensdag 18 mei hiervoor aangehouden.

Hennepplantage ontdekt

Denekamp

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 18 mei een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Brinkstraat in Denekamp aangetroffen.

Op woensdag 18 mei werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Brinkstraat in Denekamp. In een woning werden in totaal 600 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten in beslag genomen. Een 34-jarige man uit Hengelo werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011034931)

Onderstaand bericht werd 19 april jl. verzonden: Denekamp
In een woning aan de Brinkstraat is een hennepplantage aangetroffen met 600 planten. Voordat de plantage door Twentemilieu veilig geruimd kon worden, moest een medewerker van het energiebedrijf aanpassingen doen aan de stroomvoorziening omdat die illegaal werd afgetapt. Politie Twente doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.