Ingezonden persbericht


Dimension Data lanceert managed service voor zorgeloze videoconferencing

Managed Video Services gericht op gebruiksgemak en gegarandeerde werking

Barneveld, 19 mei 2011 - Dimension Data lanceert onder de naam Managed Video Services een managed service voor zorgeloze videoconferencing. Deze dienst is volledig gericht op optimaal gebruiksgemak en maximale gebruikersacceptatie, waardoor de businesscase voor video ook in de praktijk is te garanderen.

Managed Video Services is een cloud-oplossing, waarmee Dimension Data een klant volledig ontzorgt. Het bedrijf neemt het complete functionele en technische beheer van de videoconferencinginfrastructuur over en zorgt voor realtime gebruikersondersteuning. Een van de onderdelen van de service is personal assistance; een team van medewerkers van Dimension Data is op afstand beschikbaar om een videoconferentie volledig te faciliteren. Het inplannen, opzetten, afsluiten en live monitoren van de videoconference wordt verzorgd door het Dimension Data Video NOC. In geval van een verstoring grijpt Dimension Data direct in. Daarnaast kan een gebruiker een beroep doen op een ¡®direct response¡¯-helpdesk die in geval van vragen of problemen voor of tijdens de conferentie direct ondersteuning biedt.

Door innovatieve oplossingen te combineren met de expertise van de communicatiespecialisten van Dimension Data is het bedrijf in staat de beruchte ¡®Golden Two Minutes¡¯ te overbruggen. Dit begrip uit de videoconferencingbranche wijst op de eerste twee minuten van een videoconferentie. Als het in die periode niet lukt om een conferentie te starten, haken gebruikers af en zoeken een alternatief. Dit komt veelvuldig voor, waardoor de acceptatie en beoogde return on investment van de videoconferencingoplossing niet optimaal is. Terwijl videoconferencing een organisatie veel productiviteits- en kostenvoordelen biedt en helpt bij het behalen van interne CO2-doelstellingen.

Klanten beschikken met de Managed Video Services verder over een online portal met extra diensten zoals een ROI-calculator en een Video Miles Service. De ROI-calculator garandeert dat de vooraf beoogde return on investment ook daadwerkelijk behaald wordt. De Video Miles Service stimuleert gebruik van het videoconferencingsysteem door Video Miles toe te kennen en maakt inzichtelijk hoeveel reistijd gebruikers besparen met een videoconferentie. Dit vergroot de bewustwording en acceptatie van gebruikers.

Doordat Dimension Data de dienst als cloud-oplossing levert, hoeft een klant niet te investeren in kostbare infrastructuur. Een organisatie sluit de eigen videoconferencingomgeving aan op de cloud-infrastructuur van Dimension Data of Dimension Data verzorgt een nieuwe video-oplossing. Dimension Data neemt in beide gevallen end-to-end verantwoordelijkheid over voor de gehele dienst.

¡°De praktijk laat zien dat nog te weinig organisaties concreet rendement halen uit hun videoconferencingsystemen¡±, zegt Wouter Bakker, Line of Business Manager Unified Communications bij Dimension Data Nederland. ¡°Gebruikers zijn terughoudend door onbekendheid met de techniek. Dimension Data lost dit op met deze nieuwe dienstverlening. Wij halen de techniek weg bij de gebruikers waardoor deze zich kunnen concentreren op de vergadering. Dat zorgt zonder twijfel voor een grotere acceptatie, waardoor organisaties wel de vruchten plukken van hun investering in videoconfereningoplossingen. Zij verbeteren de samenwerking intern en extern en besparen tegelijkertijd op reis- en verblijfkosten en op reistijd van medewerkers. Daarnaast past videoconferencing in de trend om groen te opereren en de CO©ü-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.¡±

###

Over Dimension Data
Dimension Data plc., opgericht in 1983, is een leverancier van ICT-services en -oplossingen die gebruikmaakt van zijn technologie-expertise, wereldwijde mogelijkheden voor service- en dienstverlening en ondernemingskracht om de bedrijfsambities van zijn klanten waar te maken. Dimension Data is lid van de NTT Group. www.dimensiondata.com/nl.