Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 19 april 2011

Vertegenwoordigster Utrecht tweede tijdens landelijke Voorleeswedstrijd Pabo's

Floortje van den Heuvel wist op 18 mei, tijdens de landelijke finale van de Voorleeswedstrijd voor Pabo's, de tweede plaats te bemachtigen. Haar prettige rustige stem met een goed tempo en spanningopbouw werd erg gewaardeerd. Verder prees de jury haar gedurfde boekkeuze 'Bommen op ons huis' van Martine Letterie. Angela Esajas van Windesheim Flevoland mag zich een jaar lang 'Beste Pabo Voorleeskampioen van Nederland' noemen. Op de derde plaats eindigde Michelle de Jezus van de Iselinge Hogeschool (Doetinchem). De jury bestond uit Jacques Vriens (kinderboekenschrijver), Hubert Slings (directeur stichting entoen.nu) en Marion Valent (docent Nederlands aan de Hogeschool Leiden en deskundige op het gebied van kinderliteratuur). De presentatie was in handen van tv-presentator Filemon Wesselink.

Finale op 30 maart
Voor deze pilotwedstrijd zijn Pabo's, verspreid over het land, uitgenodigd om mee te doen. In de Provincie Utrecht is hiervoor de Marnix Academie uitgenodigd. Op deze school streden op woensdag 30 maart tien finalisten om een eerste plaats en daarmee een plek in de landelijke finale. Floortje van den Heuvel kwam hier als finaliste uit de bus. Deze middag werd opgeluisterd door lezingen en masterclasses onder meer van kinderboekenschrijvers Hans Hagen en Benny Lindelauf. In de weken voorafgaand aan de finale dag van 30 maart hebben deze finalisten zich geplaatst vanuit verschillende voorrondes. Zo'n 100 Pabo studenten hebben meegedaan aan deze voorronden op de Marnix Academie.

Over De Voorleeswedstrijd Pabo's
De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en stichting entoen.nu. Het Bibliotheek Service Centrum (BiSC) was, in opdracht van de Samenwerkende Utrechtse bibliotheken, betrokken bij de organisatie en jurering van de provinciale finale. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties studenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Voorleeswedstrijd Pabo's wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.



Ingezonden persbericht