Ingezonden persbericht


Nederland is het land met een hoger investeringsvolume in de Spaanse vastgoedmarkt in de afgelopen 5 jaar

Spanje: een aantrekkelijke bestemming voor investeringen in vastgoed


* De prijzen zijn in reële waarden gemiddeld met meer dan 20% gedaald. In de grote kuststeden bedraagt de daling zelfs 40%.
* Het Spaanse ministerie van Publieke Werken, Transport en Huisvesting presenteert vandaag in Amsterdam de Gids om een Huis te Kopen in Spanje.
* De structurele economische hervormingen van de regering dragen bij aan het herstel van de Spaanse markt.

Amsterdam, 19 mei 2011 (Ministerie van Publieke werken, Transport en Huisvesting)

De Spaanse regering heeft vandaag in Amsterdam de ontwikkelingen op de Spaanse vastgoedmarkt toegelicht voor potentiële investeerders. Beatriz Corredor, staatssecretaris van Huisvesting, heeft de recente prijscorrectie, de beschikbare woningen, de huidige hervorming van de wetgeving en de wettelijke garanties voor kopers genoemd als belangrijkste troeven voor Nederlandse investeerders in deze sector.

Dit is de tweede stop van deze bijeenkomst en maakt deel uit van een internationale rondreis, georganiseerd door het ministerie van Publieke Werken, Transport en Huisvesting in samenwerking met staatsbedrijf 'Invest in Spain', die beoogt informatie te verstrekken over de huidige situatie van de Spaanse vastgoedmarkt. Het ministerie zal naast het Verenigd Koninkrijk, waar de tour op 4 mei heeft plaats gevonden, de komende weken ook Frankrijk, Duitsland, Zweden en Rusland aandoen.