Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Den Haag, mei 2011

De Appel speelt in het seizoen 2011/2012:
Extra voorstellingen Bacchanten en nieuwe theatermarathon Herakles (bijna 25% kaarten verkocht!)

Donderdag 22 sepember wordt het seizoen geopend met een serie extra voorstellingen van Bacchanten van Euripides, geregisseerd door David Geysen. Na de succesvolle theatermarathons Tantalus, Odysseus en Tuin van Holland brengt De Appel in februari 2012 de theatermarathon Herakles (regie Aus Greidanus sr.) uit. Aus Greidanus sr., Jules Terlingen en Alain Pringels (tekstschrijvers van de theatermarathons Odysseus en Tuin van Holland) hebben een nieuwe theatermarathon geschreven over deze held. In de sporen van de Griekse mythologie wordt het publiek meegenomen om deze prachtige verhalen te beleven. Herakles gaat zondag 26 februari in première en is tot en met zondag 27 mei 2012 te zien in het Appeltheater in Den Haag.

Bacchanten van Euripides Genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2011! Dionysos komt in de gedaante van een mens aan in de stad Thebe, waar koning Penteus (zijn volle neef) regeert. Dionysos wil erkenning voor zijn cultus in zijn moederstad, maar Penteus weigert deze erkenning uit angst de controle over zijn volk te verliezen. Dionysos jaagt in een (dionysische) roes van waanzin en extatisch genot alle vrouwen uit de stad naar de bergen om hem daar te vereren. Hij maakt Penteus zo nieuwsgierig over deze onbekende rite dat hij gekleed als vrouw de bergen intrekt, zijn noodlot tegemoet... regie David Geysen
spel Nadia Amin, Joost Bolt, Geert de Jong, Joop Keesmaat, Judith Linssen, Hugo Maerten, Ellen Parren, Bob Schwarze, Iwan Walhain, Sanne Vanderbruggen speelperiode do 22 september t/m za 30 oktober 2011, grote zaal Appeltheater, aanvang 20.15 uur (zondag 14.00 uur)

Herakles 11 uur durende belevenis inclusief lunch en diner 2 voorstellingen uitverkocht; 3.400 kaarten verkocht = bijna 25% kaarten! Wanneer is geweld gerechtvaardigd? Herakles is een zoon van de god Zeus. Hij werd verwekt bij een sterfelijke vrouw om Zeus te helpen het kwaad op aarde, de Giganten, te verdelgen. Herakles wordt een koninklijke troon voor hem en zijn zonen beloofd, een plaats op de berg Olympus ('Huis van de goden') en onsterfelijkheid. Zeus' vrouw Hera ontbrandt in jaloezie en steekt daar een stokje voor. Door toedoen van Hera wordt Herakles getroffen door waanzin en vermoordt zijn kinderen. Als straf moet hij twaalf onmenselijk zware werken verrichten in dienst van een slappe koning die, ook door toedoen van Hera, op de troon zit die Zeus voor Herakles bedoeld had. Dit is het verhaal van de held Herakles in een notendop. Maar Herakles is meer... Hij ondernam ook samen met Jason en de Argonauten de tocht naar Kolchida. En hij bevrijdde Theseus, koning van Athene en moordenaar van de Minotaurus, uit de onderwereld. De verhalen van de drie helden Herakles, Jason en Theseus doorkruisen elkaar. En op die kruispunten duikt een vrouw op, exotisch oogverblindend mooi en ... levensgevaarlijk: Medea. tekst Aus Greidanus sr., Alain Pringels en Jules Terlingen regie Aus Greidanus sr. spel Nadia Amin, Joost Bolt, Marguerite de Brauw, Isabella Chapel,David Geysen, Aus Greidanus jr., Aus Greidanus sr., Geert de Jong, Judith Linssen, Hugo Maerten, Saskia Mees, Bob Schwarze, Jules Terlingen, Iwan Walhain en René van Zinnicq Bergmann première zondag 26 februari 2012
speelperiode wo 22 februari t/m zo 27 mei 2012 (wo, za en zo), Appeltheater, aanvang 11.00 uur, inclusief lunch en diner (geschatte eindtijd 22.00 uur)

Kaarten zijn het makkelijkst te bestellen via www.toneelgroepdeappel.nl, maar ook aan de kassa van het Appeltheater, Duinstraat 6 Den Haag, tel. 070 3502200.