Ingezonden persbericht


KPN, Oracle, SNS REAAL, TCN en Vodafone kandidaat voor Jones Lang LaSalle's Winning Workplace Award 2011
. Eerste editie van de vastgoedprijs voor innovatieve kantoorgebruikers levert vijf genomineerden op uit achttien inschrijvingen
. Publiek kan t/m 29 mei meestemmen via www.winningworkplace.nl

Amsterdam, 19 mei 2011 - De jury van de nieuwe vastgoedprijs voor kantoorgebruikers maakt vandaag de vijf genomineerden bekend voor Jones Lang LaSalle's Winning Workplace Award 2011:


. KPN-hoofdkantoor, Den Haag

. Oracle-hoofdkantoor Nederland, Utrecht

. SNS REAAL-hoofdkantoor, Utrecht

. TCN-hoofdkantoor, Utrecht

. Vodafone-hoofdkantoor, Maastricht

Alle genomineerden zijn volgens de jury 'kantoorgebruikers die vooruitstrevend inspelen op nieuwe huisvestingstrends en daarmee op de veranderende behoefte van medewerkers'. Naast het oordeel van de jury heeft het publiek een belangrijke stem in het bepalen van de winnaar van de Winning Workplace Award. Vanaf donderdag 19 mei tot en met zondag 29 mei kan het publiek zijn stem uitbrengen op winningworkplace.nl. Het resultaat van deze stemming - in combinatie met het oordeel van de jury - bepaalt de winnaar. De uitreiking van de Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada op dinsdag 7 juni 2011 om 12:00 uur in restaurant First Floor van de RAI in Amsterdam.

De genomineerden zijn beoordeeld op de volgende aspecten:
. Gebouw en werkplek: de manier waarop invulling is gegeven aan ruimtegebruik, activiteitengerelateerde werkplekken, ICT-infrastructuur en -faciliteiten en duurzaamheid.
. Locatie: aanwezigheid van voorzieningen in de omgeving, de functiemix in de omgeving, multimodale bereikbaarheid en parkeervoorzieningen.
. Samenwerking: de samenwerking met andere organisaties (zoals eigenaren, omgevingsgebruikers of lokale overheden) gericht op het ontwikkelen van een Winning Workplace.
. Cultuur en mentaliteit: de mate waarin een werkplek een inspirerende ontmoetingsplek is voor medewerkers.

Juryvoorzitter Flip Verwaaijen, directeur TNT Real Estate en voorzitter CoreNet: "Als jury zijn we positief verrast door de vooruitstrevendheid die we hebben gezien in de manier waarop en de mate waarin de deelnemende kantoorgebruikers inspelen op de veranderende huisvestingstrends. Wat ons betreft zijn alle genomineerden uitstekende voorbeelden voor andere kantoorgebruikers om ook met de nieuwe huisvestingstrends aan de slag te gaan. Als jury vinden we het zeer lastig om een winnaar aan te wijzen. Daarom zijn we benieuwd naar de uitkomst van de stemming door het publiek."

De jury van de Winning Workplace Award 2011 bestaat uit:


. Juryvoorzitter Flip Verwaaijen, directeur TNT Real Estate en voorzitter CoreNet;


. Wim Kooyman, hoofdredacteur Facility Management Magazine en Real Estate Magazine;


. Bart Vos, interieurarchitect en productvormgever en mede-eigenaar van Vos Interieur;


. Ruurd Baane, auteur van het boek 'Het Nieuwe Werken ontrafeld' en partner bij Bright & Company;


. Eric Martens, Director Occupier Services Jones Lang LaSalle Nederland.


- einde bericht -