Accell Group

PERSBERICHT

Dividend boekjaar 2010 Accell Group

Heerenveen, 19 mei 2011 - Accell Group N.V. maakt vandaag de omwisselverhouding van het stockdividend over het boekjaar 2010 bekend. Onder verwijzing naar de advertentie van 28 april 2011, zoals verschenen in Het Financieele Dagblad (FD) van 29 april 2011, waarin de aandeelhouders de keuze werd geboden het hun toekomende dividend over het boekjaar 2010 geheel in contanten, danwel in aandelen ten laste van de agioreserve te verkrijgen, is het aantal dividendrechten dat recht geeft op 2 nieuwe gewone aandelen Accell Group van nominaal ¤ 0,02 per aandeel vastgesteld op 45.

De omwisselverhouding is gebaseerd op de gemiddelde beurskoers van het aandeel Accell Group gedurende de periode van 4 mei tot en met 18 mei 2011. De waarde van het dividend in aandelen vertegenwoordigt een meerwaarde van ca. 3% ten opzichte van de waarde van het daarmee corresponderende contante dividend van ¤ 1,71 per gewoon aandeel van nominaal ¤ 0,02.

Accell Group maakt tevens bekend dat aandeelhouders die 44% van het totaal uitstaande gewone aandelenkapitaal vertegenwoordigen hebben gekozen voor stockdividend. Gebaseerd op de omwisselverhouding zal na levering van gewone aandelen uit hoofde van verwisseling van dividendrechten het totaal aantal uitstaande gewone aandelen met 201.796 stuks toenemen naar 10.525.680.

Betaling van het dividend in contanten en levering van gewone aandelen uit hoofde van verwisseling van dividendrechten zal vanaf 20 mei 2011 plaatsvinden.

Aandelensplitsing
Volgend op de effectuering van de aandelensplitsing op 1 juni 2011 zal het totaal aantal uitstaande gewone aandelen Accell Group van nominaal ¤ 0,01 per aandeel per die datum uitkomen op 21.051.360. In verband met de aandelensplitsing zal het aandeel Accell Group vanaf die datum onder een gewijzigde ISIN code, te weten NL0009767532, genoteerd zijn.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group
Accell Group richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De groep is in Europa marktleider op de fietsenmarkt. Kwaliteit, innovatie en herkenbare toegevoegde waarde zijn sleutelbegrippen in de marktbenadering. Naar de consument wordt dit vertaald met een breed en sterk merkenportfolio, een samenstelling van internationale topmerken en nationaal bekende merken, veelal met een lange traditie. Accell Group opereert dicht op de markt: de verkoop vindt, mede in verband met de hoge toegevoegde waarde en de vele innovaties, voornamelijk plaats via gespecialiseerde vakhandel.

De bekendste merken van Accell Group zijn Batavus, Koga, Sparta, Winora, Hai Bike, Ghost, Lapierre, Atala, Redline, Tunturi en XLC. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Turkije. De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van NYSE Euronext te Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX).

De omzet bedroeg in 2010 ¤ 577,2 miljoen (2009: ¤ 572,6 miljoen) en de nettowinst ¤ 36,4 miljoen (2009: ¤ 32,7 miljoen). De omzet is als volgt verdeeld over de kernmarkten: Nederland (39% van de omzet), Duitsland (25%) en Frankrijk (9%). Andere Europese landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Spanje en de UK nemen 19% voor hun rekening. De overige 8% van de omzet komt uit landen buiten Europa, waaronder de Verenigde Staten en Canada.