Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Harde kunststoffen gratis inleveren bij milieupark Geleen

Sittard-Geleen, 19 mei 2011 -" Inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen vanaf vandaag afval dat gemaakt is van hard kunststof gratis inleveren bij het milieupark in Geleen. Het gaat dan bijvoorbeeld om plastic tuinmeubilair, afvalbakken en plastic emmers. De harde kunststoffen worden door het Sittardse bedrijf C2CP gerecycled.

,,Het gaat om een proef, waarbij we twee doelen nastreven,' zegt wethouder Els Meewis-Stans (openbare ruimte). ,,Op de eerste plaats is dit goed voor het milieu, want het harde plastic komt niet meer tussen het restafval terecht. Tegelijkertijd hoeven onze inwoners geen kiloprijs meer te betalen als ze bijvoorbeeld een oud plastic tuinstel willen weggooien.'

De verwachting is dat het inzamelen van harde kunststoffen voor de gemeente kostenneutraal verloopt. De gemeentelijk krijgt een vergoeding van C2CP, maar heeft ook minder inkomsten omdat er minder restafval tegen betaling zal worden aangeboden.

Het harde plastic wordt in het milieupark in Geleen in een aparte container verzameld en naar C2CP in Sittard gebracht. Daar wordt het plastic gerecycled en worden er kunststof pallets van gemaakt.

Kunststof producten die kunnen worden aangeboden zijn: schone emmers en deksels, kratten, lege jerrycans, bloempotten, wasmanden, plastic pallets en tonnen en tuinmeubelen die gemaakt zijn van poly-etheen en poly-propeen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om PVC-artikelen in deze container te gooien. Op www.sittard-geleen.nl is meer informatie hierover te vinden.

Afhankelijk van de inzamelresultaten van de komende tijd, wordt bekeken of het zinvol is om ook op andere milieuparken te starten met het inzamelen van harde kunststoffen.