Ingezonden persbericht


Dierenbescherming zoekt
opvanggezinnen voor kittens

Utrecht, 20 mei 2011

De Dierenbescherming is hard op zoek naar opvangadressen voor kittens en moederpoezen in de omgeving van Amersfoort. De huidige opvangadressen zijn al overvol, terwijl in de zomermaanden altijd veel kittens worden geboren. Het gaat om de kleintjes van zwervende of verwilderde katten, die door de Dierenbescherming worden gevangen om ze een beter leven te geven. Soms betreft het een moederpoes met haar baby's en soms kittens die geen moeder meer hebben.

Er is een aantal criteria waaraan een huishouden moet voldoen om geschikt te zijn als opvangadres. Zo dienen de 'pleegouders' voldoende tijd te hebben om de kittens te verzorgen en socialiseren en wanneer nodig met hen naar de dierenarts te gaan. Dieren en kinderen in huis zijn een pré, omdat de katjes hier dan op jonge leeftijd aan kunnen wennen. Wel dient er een aparte kamer te zijn om de kittens te huisvesten.

De katjes verblijven bij een gastgezin totdat ze minimaal negen weken oud zijn. Daarna worden ze herplaatst bij een nieuwe eigenaar of gaan ze naar het asiel in afwachting van herplaatsing. Het opvangen van kittens is verantwoordelijk werk dat tijd vergt, maar veel voldoening geeft.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marije Smeenk bij Dierenbescherming Utrecht Amersfoort, via marije.smeenk@utrecht.dierenbescherming.nl of 030 - 246 88 66.