Politie Twente

Burgernetactie: jongetje terug bij ouders Borne
Donderdag 19 mei omstreeks 11.00 uur is aan de Azelosestraat een ongeveer 6-jarig jongetje aangetroffen. Hij is naar het politiebureau gebracht omdat niet bekend was waar hij woonde. De jongen praatte niet.

Politie Twente is een Burgernetactie gestart, waarmee aan 1306 personen informatie werd gevraagd. In een tijdsbestek van 20 minuten zijn vier reacties binnengekomen. De informatie uit deze reacties heeft rechtstreeks geleid tot het bekend worden van het woonadres van het jongetje. Dankzij de succesvolle Burgernetactie konden agenten hem met zijn ouders herenigen.

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl.

E-mail telefoonfraude komt niet van Politie Twente Twente
In Nederland is een e-mail in omloop die van Politie Twente lijkt af te komen. In deze e-mail wordt gewaarschuwd voor telefoonfraude. De e-mail is voorzien van gegevens van Politie Twente. Dit is echter een hoax (een e-mail met onjuiste informatie) en is niet afkomstig van Politie Twente.

Politie Twente wijst erop dat zij dergelijke informatie niet via een e-mail verspreid, maar uitsluitend via de eigen kanalen, zoals een persbericht en publicatie op www.politie.nl.

Wie een e-mail ontvangt en twijfelt aan de echtheid, kan via de website www.websonic.nl/hoaxes.php nazien of dit een hoax betreft.

27-jarige Sylvana Ngobili vermist Enschede
Sinds zaterdag 14 mei 2011 wordt de 27-jarige Sylvana Ngobili uit Enschede vermist.

Sylvana is voor het laatst gezien door haar familie op zaterdag 14 mei omstreeks 18.00 uur op de dialyseafdeling in het MST Enschede. Omdat Sylvana nierpatiënt is en afhankelijk is van deze dialyse wordt voor haar leven gevreesd.

Signalement Sylvana:
. Donkere huidskleur
. Ongeveer 1.75 lang
. Slank postuur
. Halflang zwart haar
. Litteken op linker onderarm
. Van haar kleding is alleen bekend dat zij een spijkerbroek en lage open zwarte schoenen draagt

Heeft u informatie over de verblijfplaats van Sylvana, neemt u dan contact op met Politie Twente, team Enschede Oost via 0900-8844. (2011046402)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Donderdag 19 mei 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --