Gemeente Schermer


Fotoproject voor jongeren "Beeld van de Jeugd"

Voor jongeren uit de gemeente Schermer en Graft-De Rijp organiseren de jongerenwerkers van de gemeentes een fotoproject "Beeld van de Jeugd". Jongeren kunnen met hun mobiele telefoon of met een camera foto's maken. Door deze in te sturen naar een speciale website, www.jw-schermergraftderijp.nl, kan een hoofdprijs worden gewonnen van ¤ 50,- en een fotocursus/-workshop t.w.v. ¤ 150,-.

Insturen kan tot 30 juni 2011 in 2 categorieën en je mag zo vaak meedoen als je zelf wilt.
* Categorie 1: Leuke/grappige foto's

* Heb jij tijdens het sporten, stappen, school of wanneer dan ook een te gekke foto geschoten waar iedereen zo om kon lachen? Stuur deze in voor categorie 1.
* Categorie 2: Mooie/belangrijke foto's

* Fotografeer wat belangrijk voor jou is of wat je mooi vindt aan jouw huis/dorp/omgeving, wat er juist mist of nog zou moeten komen. Vertel je verhaal erbij waarom dit zo mooi/belangrijk is en win die hoofdprijs! Stuur deze in voor categorie 2.

Tijdens de opening van het Centrum voor Jeugd en Gezin in de Rijp (Miewijdt) op 6 juli zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt en worden de inzendingen tentoongesteld. Daarna zullen de inzendingen te zien zijn op andere plaatsen binnen de gemeenten Schermer en Graft-De Rijp. Zo zal de tentoonstelling onder andere te zien zijn op het Eindzomerfestival wat op 28 augustus op de Meelzak in de Rijp zal plaatsvinden.

De fotocursus die gewonnen kan worden, wordt verzorgd door URB-foto. URB fotograaf Brendan de Clerck heeft onlangs een studio geopend aan de Rechtestraat 45 in de Rijp en verzorgt naast fotografie ook digital art, via www.urb-photo.com is meer informatie te vinden over deze nieuwe ondernemer in de gemeente Graft-De Rijp.