Politie Twente

Juwelendief aangehouden
Delden
Een politieman hield in zijn privétijd een verdachte aan die even daarvoor twee gouden kettingen had weggenomen bij juwelier in Delden. Dit kon hij doen dankzij aanwijzingen van oplettende burgers.

Op donderdag 19 mei 2011 omstreeks 17.56 uur kwam er een melding van een overval op een juwelier aan de Langestraat in Delden. Omstanders hebben de man achtervolgd maar raakte hem kwijt. Hij raakte uit beeld in de buurt van het spoor. De gealarmeerde politieagenten hebben de omgeving afgezet en de speurhond ingezet. De politie sprak tevens een collega die daar in zijn vrije tijd was. Op aanwijzingen van diverse burgers kon de (vrije) politieman de verdachte, een 22-jarige man uit Doetinchem, even later aan de Europalaan in Delden aanhouden. De verdachte is overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne gebracht alwaar hij werd opgesloten.

Op dit moment wordt de aangifte opgenomen van de juwelier. De aangehouden verdachte had twee dure gouden kettingen bij zich die hij had weggenomen uit de juwelierszaak. Hij heeft geen wapen ter afdreiging gebruikt en niemand raakte gewond.


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Nagekomen persbericht overval Delden 19 mei 2011 Telefoon: 053-4555588


---- --