Politie Brabant-Noord

Grote verkeerscontrole in Rosmalen

Rosmalen, 19-05-2011

Op donderdag heeft de politie tussen 14.00 en 21.00 uur, in samenwerking met enkele partners, een grote verkeerscontrole gehouden op de Empelseweg. Tien politieagenten van het team Rosmalen, zes van het team Verkeershandhaving, zes medewerkers van de belastingdienst en een agent van de Koninklijke Landelijke Politiedienst (KLPD) namen deel aan de controle. Er werd door de KLPD op de Bruistensingel gebruik gemaakt van Automatic Number Plate Recognition (ANPR)apparatuur, dat vliegensvlug kentekens controleert. Meerdere motorrijders brachten voertuigen naar de controleplaats, die ingericht was op de parkeerplaats van de Intratuin. Daar werden bestuurders onder andere gecontroleerd op het gebruik van alcohol en op de aanwezigheid van de juiste documenten. Tevens werd bekeken of mensen nog boetes moesten betalen. De belastingdienst bekeek of er nog schulden open stonden.

In totaal werden er twee bekeuringen geschreven voor een verlopen APK, vier boetes geïnd door de politie voor een gezamenlijk bedrag 529,25 euro. Er bleken twee auto's niet verzekerd en een bestuurder was aan het bellen tijdens het rijden.

Van de 5965 voertuigen die op snelheid gecontroleerd werden reden er 79 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Er werden zes auto's en drie rijbewijzen in beslag genomen.

De belastingdienst inde ter plaatse voor 8131 euro aan openstaande schulden.

Van 63 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Niemand bleek te veel te hebben gedronken.