Gemeente Nieuwegein

maandag, 9 mei 2011

THEATERVOORSTELLING IN BOUWPUT

Theatercomplex Hoewel de feestelijke opening van De nieuwe Kom pas in maart 2012 plaatsvindt, kunt u nu alvast proeven van een nieuw stadshart voor cultuur. Van 20 tot en met 29 mei presenteren theatergroep The Lunatics en De Kom de unieke
locatietheatervoorstelling `EX MACHINA' bij de bouwplaats van het nieuwe stadstheater en kunstencentrum.

Passie voor de bouwput

`EX MACHINA' maakt onderdeel uit van het project `Passie voor de bouwput'. The Lunatics laten zich hierbij inspireren door verleden, heden en toekomst van grootschalige bouwprojecten en -locaties. Kenmerk van deze locatietheaterprojecten is dat ze in nauwe samenwerking met bouwbedrijven en projectontwikkelaars tot stand komen. Kaarten zijn te koop bij de theaterkassa van De Kom.

Theatraal sprookje

`EX MACHINA' is een beeldend, visueel en theatraal sprookje dat uitmondt in een muzikale scenografie van bizarre personages, vreemde types, op hol geslagen decorstukken en ongerichte mobiele objecten. Het verhaal speelt zich af op een plek waar ooit een eeuwenoud theatertje stond en waar nu een modern, multifunctioneel betonnen Kunstpaleis is verrezen. Tussen al het beton scharrelen drie broers van een oud artiestenras ontheemd rond, op zoek naar hun oude wereld. Hun dromen zijn vervlogen. Van bouwafval hebben ze een nieuw podium gebouwd, een plek waar ze de oude traditie voortzetten. Een spectaculaire traditie van goochelaars, buiksprekers, optische vertoningen, acrobaten, clowns, waarzeggers en cabaret. De komst van een vreemdeling zet de situatie op scherp.

Kaartjes

Datum 20 t/m 29 mei
Tijdstip 21.00 uur
Prijs EUR 12,50
Kaartverkoop www.dekom.nl
Meer informatie www.lunatics.nl


---

---