Wereldkampioenschap BBQ 2011

Persbericht van PR Newswire

GRONAU, Duitsland, May 19, 2011 /PRNewswire/ -- De pret bij Inselpark zu Gronau begint zaterdag, wanneer gymnastieklegende Eberhard Gienger per parachute arriveert om de barbecues aan te steken. 's Werelds meest interessante en meest opwindende BBQ zal hier plaatsvinden, op de steile helling van de piramide. Daarna wordt het serieus, omdat dan het moment aanbreekt om de deelnemers in het BBQ-kampioenschap 2011 juichend aan te moedigen.
De geboorteplaats van de Duitse rockster Udo Lindenberg is de stad waar van 20 tot en met 22 mei de beste BBQ chef-koks ter wereld bijeenkomen om te beslissen wie kampioen wordt. Voor dit mei-weekend is de locatie van de voormalige tuinbouwbeurs omgebouwd tot een gigantisch BBQ-arena. De organisator, de Duitse BBQ Associatie e.V., verwacht 100.000 bezoekers voor dit mega-evenement.
Voor de eer en veel 'dosh' (poen)
Als u denkt dat dit gewoon om een simpele competitie 'worsten grillen' gaat, dan zit u er flink naast. Op de beste BBQ's die op de markt zijn, zullen culinaire lekkernijen worden bereid die zelfs met veel sterren bekroonde chef-koks zullen verbazen. Om hier punten te winnen moeten de concurrenten een internationale vakjury zien te overtuigen van de voortdurende kwaliteit, smaak en het aanzien van hun gerechten. Volgens strikte regels moeten ze vijf gegrilde gangen, inclusief bijgerechten serveren, samen met een BBQ-saus die ze zelf hebben bereid. Spare ribs, kip, schouderkarbonaadjes, runderspies en een dessert. Dat laatste moet natuurlijk ook worden gegrild! 85 BBQ-teams uit 18 verschillende landen zullen hun BBQ's goed opstoken, want behalve het kampioenschap ligt er ook 30.000 euro aan prijzengeld te wachten.
BBQ-Festival
De organisatoren beloven een aanvullend driedaags programma om u tussen de barbecue en het podium te vermaken. De hoogtepunten zijn de " werelds meest interessante en meest opwindende BBQ", verschillende live muziekoptredens, zoals Kensington Road en Sascha Klaar, BBQ shows, praat- en lachprogramma's, openbare vertoning van de DFB-bekerfinale, een wereldrecordpoging Sirtaki-dansen en nog veel meer. En natuurlijk kunnen bezoekers genieten van allerlei verschillende soorten culinaire lekkernijen. Het 'Kampioenschap BBQ 2011' - een festival voor iedereen, dit mei-weekend in Gronau (Westfalen).
Perscontact: Ernst H.R. Büttner | T.+49(0)751-561775-13 ehr@vitamin-be.de

German Barbecue Association e.V.

CONTACT: .