Gemeente Hoogeveen

Verkeersveiligheidsactie Krakeel succes

20 mei 2011 - De gemeente, politie en verkeersouders van de basisscholen Apollo en De Morgenster in de wijk Krakeel in Hoogeveen zijn tevreden over het verloop van de verkeersveiligheidsactie die de afgelopen twee weken bij de scholen is gehouden.

De actie was gericht tegen het veelvuldig brengen en halen van kinderen met de auto. Daardoor ontstonden met name in de Satellietenlaan gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties.

Vier bonnen

De eerste week van de actie zijn er veel waarschuwingen uitgedeelden gesprekken gevoerd waarbij werd ingezet op gedragsverandering. De tweede week trokken de politie en de gemeentelijke opsporingsambtenaar het bonnenboekje. Er zijn vier bekeuringen uitgeschreven.

Onopvallend aanwezig

De actie leverde veel positieve reacties op van fietsers, voetgangers en ook ouders van de schoolkinderen. De verkeersituatie in de Satellietenlaan is tijdens de actie veilig geworden voor alle weggebruikers en met name voor de schoolgaande voetgangers en fietsers. Politie en gemeente hopen dat de bewoners vanuit de wijk de auto meer zullen laten staan en vaker te voet of te fiets de kinderen naar school brengen.

Wel denken de scholen, politie en de gemeente dat de problemen weer beginnen als de zichtbaarheid van de politie wegvalt. Daarom zullen de komende tijd politie en gemeentelijke opsporingsambtenaren zowel opvallend als onopvallend aanwezig zijn.