Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Regioconvenant Bedrijventerrein in Zuidoost Utrecht

De regio Zuidoost Utrecht en de provincie Utrecht werken de komende maanden -in opdracht van het Rijk- aan een Regioconvenant Bedrijventerreinen.

In dit convenant worden nadere afspraken gemaakt over bedrijventerreinen. Dit gaat over thema's als ruimtebehoefte van ondernemers, kwaliteit van de huidige bedrijventerreinen en het maken van regionale afspraken hierover. Buck Consultants International ondersteunt de regio hierbij.

Onderzoek vraag en aanbod

Ondernemers in de regio Zuidoost Utrecht worden deze week benaderd om mee te werken aan een onderzoek naar de huisvestingsplannen en de behoefte aan ruimte voor bedrijfsvoering, genaamd `Bedrijven onder Dak'. Tevens organiseren de gemeenten voor elk bedrijventerrein een terreinschouw om de ruimtelijke kwaliteit en het functioneren van het terrein te bepalen.

Ondernemers hebben ruimte nodig om te ondernemen, maar ruimte wordt steeds schaarser in Nederland. Hoe groot of klein een bedrijf ook is, in welke branche een ondernemer ook actief is, een goede huisvesting blijft essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Met het onderzoek krijgen wij inzicht in deze wensen en behoeften van ondernemers. Sommige ondernemers willen uitbreiden, maar kunnen dit niet. Mogelijk denkt men aan verbetering van de bedrijfsruimte of de bedrijfsomgeving. Misschien heeft men te maken met parkeerproblemen of is men op zoek naar extra of nieuwe ruimte voor het bedrijf. Het streven van de regiogemeenten is: voldoende ruimte van de juiste kwaliteit en op de juiste plek.

Deelname van ondernemers aan het onderzoek is dus heel belangrijk! Een aantal ondernemers ontvangen deze week een vragenlijst met het verzoek deze voor eind mei in te vullen via
http://survey.bciglobal.com/enquete_regio_zou . Ook ondernemers die geen problemen of toekomstplannen hebben die te maken hebben met de huisvesting van hun bedrijf wordt gevraagd mee te werken.

Terreinschouwen

Wat betreft het schouwen van bedrijventerreinen: de gemeente is benieuwd naar de ideeën van ondernemers over de kwaliteit van de bedrijventerreinen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende thema's: infrastructuur & bereikbaarheid, uitstraling & aanzicht, ruimtegebruik, duurzaamheid & omgeving en het vestigingsklimaat. Wat zijn volgens de ondernemers de belangrijkste kwaliteiten, eventuele knelpunten en mogelijke kansen om het terrein te verbeteren? Ondernemers met ideeën of input kunnen hierover contact opnemen met de onderstaande contactpersonen. In de week van 23 mei worden alle bedrijventerreinen bezocht door Buck Consultants International.

Informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Froukje Boxman, beleids medewerker Economische Zaken, op telefoonnummer 0343-565 739 of via de email froukje.boxman@heuvelrug.nl