Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Nieuw-West

---

Hotelschool Den Haag vestigt zich in Nieuw-West

20 mei 2011

Hotelschool Den Haag opent in Nieuw-West een vestiging voor 1200 studenten. De hbo-instelling trekt volgend jaar in een deel van het voormalige Getronicsgebouw bij de A10 aan de Jan Evertsenstraat/ hoek Staalmeesterslaan.

128 studentenkamers

Tevens komt er een campus voor eerstejaars. In het gebouw aan het Rembrandtpark komen 128 studentenkamers, twintig hotelkamers en twee restaurants. Stadsdeelwethouder Els Verdonk: "De komst van deze hbo-instelling in Nieuw-West is een zeer positieve ontwikkeling voor de wijk en het hele stadsdeel. Samen met de komst van driesterrenhotel Ramada Apollo met 450 kamers betekent dit een stevige impuls voor de lokale economie, meer werk- en stageplekken voor onze bewoners en een aantrekkelijke plek voor ondernemers om zich te vestigen. Bovendien is dit een positieve bijdrage aan de ambitie om de leegstand van kantoorgebouwen tegen te gaan."

Fors uitbreiden

De metamorfose van het gebouwencomplex uit 1972 moet in de zomer van 2012 klaar zijn. De Hotelschool Den Haag heeft 19 mei een huurovereenkomst getekend met vastgoedontwikkelaar Pronam Aurora. Het opleidingsinstituut heeft sinds 2002 een vestiging in Amsterdam op twee locaties. De behuizing aan de Zuidas wordt volgend jaar verlaten. De school wil fors uitbreiden.

---