Ingezonden persbericht


Fotograaf Albert Watson in Kahmann Gallery

ALBERT WATSON
I OBSERVE

20 mei 2011 ­ 9 juli 2011 (opening 19 mei) Met grote trots presenteert Kahmann Gallery een verkooptentoonstelling met werk van fotograaf Albert Watson. Voor de expositie in Kahmann Gallery is gekozen voor een selectie van ca 30 zwart ­ wit werken. Allen iconen in de fotografie, iconen uit het oeuvre van een fotografische duizendpoot. Het is zeer uitzonderlijk dat Albert Watson zich laat zien, maar speciaal voor deze expositie komt Watson naar Amsterdam en zal zelf ook op de opening aanwezig zijn. Albert Watson (1942) werd geboren in Schotland en woont en werkt al jaren in New York. De inmiddels wereldberoemde fotograaf is bekend geworden om zijn mode- en kunst fotografie en natuurlijk de vele portretten. Zijn werk is opgenomen in musea en collecties over de hele wereld. Hij fotografeerde zeker 250 covers van Vogue en 40 covers van Rolling Stone magazine. Watson won talloze onderscheidingen en werd door Photo District News een van de 20 meest invloedrijke fotografen van alle tijden genoemd, samen met onder andere Richard Avedon en Irving Penn.

Albert Watson: Leslie Weiner in Yohji Yamamoto, 1989

Het werk van Albert Watson is zo omvangrijk en divers, dat veel mensen zich afvragen of hij dat allemaal zelf heeft kunnen maken. Watson is een fotograaf die zich niet in een hokje laat stoppen, het is een fotografisch duizendpoot. Hij zegt zelf dat hij observeert, hij legt vast wat hij ziet. En dat is nu ook precies de kracht van Watson, zijn timing zijn interesse in wat hij ziet. Of het onderwerp mode, natuur of een filmster is dat is voor hem niet relevant. Watson fotografeert al zeker 40 jaar en zijn oeuvre beslaat kleur en zwart-wit fotografie, reclame- en modefotografie, maar daarnaast heeft Watson in zijn lange carrière veel tijd geïnvesteerd voor het maken van een grote collectie vrij werk. Het werk van Watson is in veel museumcollecties opgenomen. Er zijn een beperkt aantal prints op de markt die zeer gewild zijn bij verzamelaars Zo werd er in 2007, een afdruk van een Kate Moss foto verkocht bij Christie's Londen voor 108.000 dollar, vijf keer de schatting. Over Kahmann Gallery Met een geheel eigen karakter vertegenwoordigt Kahmann Gallery autonoom werk van een selecte groep internationale fotografen. Ten minste elke twee maanden vinden hier exposities en andere fotografie gerelateerde evenementen plaats. Daarnaast opereert de gallery als art dealer en adviseur voor de aankoop van fotografie voor (bedrijfs)collecties. Kahmann Gallery is gespecialiseerd in zwart-wit vintage fotografie van de jaren `40 tot eind jaren `70, maar heeft ook zeer eigentijds, tijdloos werk.



Ondanks het aanbod van veelal museaal werk, is Kahmann Gallery laagdrempelig. Zo zijn er altijd speciale edities te koop, betaalbare foto's in een grotere oplage, tevens kan de KunstKoopRegeling worden toegepast. Voor een impressie kunt u onze website bezoeken www.kahmanngallery.com